2013-02-14 09:16:03
Φωτογραφία για Σχέδιο Αθηνά - Η άλλη όψη του νομίσματος
Σαν φοιτητής με αφορούν άμεσα οι αλλαγές οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με το σχέδιο Αθηνά (λογικά από του χρόνου).

Είμαι φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Παράρτημα Θήβας) το οποίο θα απορροφήσει το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.

Στέλνω αυτό το μήνυμα για να εκφράσω την άλλη όψη του νομίσματος σε ότι αφορά το σχέδιο Αθηνά.

Μετά τις συγχωνεύσεις των τμημάτων λογικά θα μειωθούν και οι ωρομίσθιοι καθηγητές, θέλω να υποστηρίξω αυτή την άποψη.

Προσωπικά στο τμήμα μου υπάρχουν ωρομίσθιοι καθηγητές οι οποίοι πατούν σπάνια στα μαθήματα. Για παράδειγμα υπάρχει ένας συγκεκριμένος καθηγητής ο οποίος φέτος ήρθε γύρω στις 5-6 φορές (φυσικά δεν έγινε μάθημα όλες τις φορές, βασικά ούτε τις μισές δεν έγινε) και το μάθημα του χαρακτηρίζεται ως μάθημα ειδικότητας...Επίσης ο συγκεκριμένος καθηγητής βάζει στο τέλος μία ύλη την οποία δεν έχει κάνει το κόπο να διδάξει
. Δεύτερο παράδειγμα ένας καθηγητής (ωρομίσθιος και αυτός) ο οποίος έχει μαθήματα ειδικότητας κόβει χαρακτηριστικά 80-85% των παιδιών και τα παιδιά τα οποία περνάνε το μάθημα του δεν βαθμολογούνται σχεδόν ποτέ με βαθμό πάνω απο 7 (θεωρεί ότι το 8 κ πάνω το αξίζει μόνο ο ίδιος και κανένας άλλος). Γνωρίζω παιδιά τα οποία απο εργασίες είχαν πιάσει το 5 και στο τέλος τους έβαλε 5,5 (και τα παιδιά ήταν φοιτητές της τάξης του 8,5 στα υπόλοιπα μαθήματa και ήταν σίγουρα ότι είχαν γράψει πάνω απο 0,5 μονάδες).

Πιστέυω ότι με το σχέδιο Αθηνά τέτοιοι καθηγητές θα εξαλειφθούν σε ένα ποσοστό της τάξης του 60% και την θέση τους θα πάρουν καθηγητές οι οποία πραγματικά θα αγαπούν την δουλειά τους και θα γουστάρουν αυτό που κάνουν.

Κατά τα άλλα το ΤΕΙ μας είναι ένα πολύ καλό ΤΕΙ και με μεγάλη απορρόφηση από την αγορά εργασίας. Τέλος ένα μεγάλο μπράβο στους μόνινους καθηγητές (και σε μερικούς ωρομίσθιους) οι οποίοι είναι εξαιρετικοί στη δουλεία τους.

Ανώνυμος φοιτητής του τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Παράρτημα Θήβας) Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ