2013-02-14 10:20:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Ήθελαν να καταργήσουν την 6η ΕΜΑΚ παίζοντας με ανθρώπινες ζωές - Με το μισό προσωπικό λειτουργεί η υπηρεσία
Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες εβδομάδες από τη στιγμή που καταγράφηκε πρόθεση της πολιτείας να καταργήσει την 6η ΕΜΑΚ και συμβάντα στην περιοχή ανέδειξαν την χρησιμότητα της υπηρεσίας, που έχει έδρα την Πάτρα και καλύπτει τη Δυτικής Ελλάδα την Πελοπόννησο, τα Ιόνια Νησιά και ένα τμήμα της Στερεάς.

Χθες, μετά από μια μεγάλη επιχείρηση η 6η ΕΜΑΚ εντόπισε και τους άλλους δύο Γερμανούς που αγνοούνταν στον Σελινούντα ποταμό, μετά την ανατροπή των σκαφών τους, κάνοντας καγιάκ. Είχε προηγηθεί την Τρίτη ο εντοπισμός του πρώτου εκ των τριών αγνοουμένων.

Σε περίπτωση κατάργησης της 6ης ΕΜΑΚ θα έπρεπε την επιχείρηση διάσωσης από πλευράς πυροσβεστικής να αναλάβει ΕΜΑΚ από άλλη περιφέρεια, ενδεχομένως από την Αθήνα, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ο Βασίλης Φερτάκης, Πρόεδρος των Πυροσβεστών στη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει την αναγκαιότητα της ύπαρξης της υπηρεσίας, με αφορμή τους αγνοούμενους στον Σελινούντα.


Αν δεν υπήρχε η υπηρεσία θα έπρεπε να έρθουν δυνάμεις από άλλη περιοχή και θα χάναμε πολύτιμο χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται, επισημαίνει. «Η υπηρεσία όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά και να ενισχυθεί».

Αυτή τη στιγμή στην 6η ΕΜΑΚ υπηρετούν 38 άτομα ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 70 τονίζει ο κ. Φερτάκης.

Η υπηρεσία επεμβαίνει όχι μόνο σε ειδικά περιστατικά, όπως διασώσεις, πλημμύρες ,σοβαρά τροχαία, αλλά και σε κάθε μεγάλο περιστατικό πυρκαγιάς, αναφέρει ο Πρόεδρος των πυροσβεστών, ο οποίος υπενθυμίζει τη συμμετοχή ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ στην αντιμετώπιση των πλημμυρών του Ιανουαρίου στον Πύργο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ενίσχυσής της.

Ελευθερία Μακρυγένη-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ