2013-02-14 10:36:04
Φωτογραφία για Αύξηση, στο 1,76 ευρώ η αμόλυβδη. Φόβοι από το εμπάργκο στο...
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης κάνει την πρόβλεψη ότι η τιμή της βενζίνης θα εκτοξευτεί στα ύψη των δύο ευρώ το λίτρο αν προχωρήσει το εμπάργκο πετρελαίου στο Ιράν.

Ο κ. Κιούσης είπε ότι το Ιράν είναι ο πιο μεγάλος προμηθευτής μας με περίπου 25% των εισαγωγών και δήλωσε πώς ένα τέτοιο εμπάργκο θα ανεβάζει αυτόματα την τιμή του πετρελαίου διεθνώς και θα οδηγήσει στην αύξηση της τιμής της βενζίνης περίπου στα δύο ευρώ το λίτρο, μιλώντας το πρωί στο BHMA FM 99,5.

Ο κ. Κιούσης ανέφερε ότι η κατανάλωση βενζίνης έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 20% τους τελευταίους δύο μήνες ενώ η αντίστοιχη μείωση στο πετρλέλαιο θέρμανσης ξεπερνά το 50%. Ειδικά μάλιστα στη Βόρειο Ελλάδα παρά το δριμύ ψύχος φτάνει και το 70%.

Πηγές των ΕΛΠΕ αναφέρουν πως θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η τροφοδοσία των διυλιστηρίων με τις αναγκαίες ποσότητες αργού πετρελαίου.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων είναι ήδη ορατή.

Τη Δευτέρα, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφωνόταν στα 1,705 ευρώ ανά λίτρο έχοντας αυξηθεί σχεδόν 8 λεπτά από τα μέσα Δεκεμβρίου. Αντίστοιχα το πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 1,01 ευρώ από 95 - 97 λεπτά που ήταν τον Δεκέμβριο.
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ