2013-02-14 15:02:03
Φωτογραφία για Οι ισχυρές γυναίκες της Βρετανίας
Μία αναμενόμενη, αλλά και μία αναπάντεχη αποκάλυψη έκρυβε η πρώτη λίστα με τις εκατό ισχυρότερες γυναίκες της Βρετανίας.

Τη στιγμή που η βασίλισσα Ελισάβετ κατατάχτηκε αυτόματα και αυτονόητα στην πρώτη θέση, έκπληξη προκάλεσε η παντελής απουσία της μέλλουσας διαδόχου της. Το όνομα της Κάθριν, δούκισσας του Κέιμπριτζ, φαίνεται ότι βασάνισε αρκετά τους συντάκτες της λίστας, η οποία ανακοινώθηκε χθες από το ραδιοφωνικό σταθμό Radio 4 που είχε και την ιδέα δημιουργίας της.

«Αναπόφευκτα, δεν θα συμφωνήσουν όλοι με το top-100 που επιλέξαμε. Υπάρχουν αρκετές παραλείψεις. Για παράδειγμα, είχαμε μεγάλη συζήτηση για τη δούκισσα του Κέιμπριτζ. Εχει επιρροή; Τεράστια. Εχει ισχύ; Οχι ακόμη» εξήγησαν οι συντάκτες που άφησαν τελικά εκτός λίστας τη σύζυγο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα με γυναίκες από τον κυβερνητικό και δικαστικό χώρο, όπως την υπουργό Εσωτερικών Τερέζα Μέι, τη δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου βαρόνη Χέιλ του Ρίτσμοντ, τη δικαστή του Εφετείου λαίδη Τζάστις Χάλετ, αλλά και κυρίες από τον επιχειρηματικό κόσμο, όπως τη γενική διευθύντρια της τράπεζας Santander Ανα Μπότιν, την κόρη του Ρούπερτ Μέρντοχ και πρόεδρο του ομίλου Shine Ελίζαμπεθ Μέρντοχ και τη γενική διευθύντρια του οίκου μόδας Burberry Αντζελα Αχρεντς
. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η Αχρεντς κατάφερε να πάρει το «ριμπάουντ» της επιχείρησης, η οποία είχε χάσει την... μπάλα το 2006.

Ο χώρος της μόδας εκπροσωπείται στη λίστα και από ονόματα όπως αυτά των σχεδιαστριών Βικτόρια Μπέκαμ και Στέλλα Μακ Κάρτνεϊ, ενώ «παρούσα» στη λίστα δηλώνει και η εκδότρια του περιοδικού «Vogue» Αλεξάντρα Σούλμαν. Από τη λίστα δεν λείπουν και μεγάλα ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, όπως η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια Αντέλ, αλλά και η «μητέρα» του Χάρι Πότερ, η συγγραφέας Τζέι Κέι Ρόουλινγγκ.

almyrosinfo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ