2013-02-14 15:03:27
Φωτογραφία για Αεροπορικός κολοσσός από την συγχώνευση American Airlines και US Airways
Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις οχτώ μηνών

Ένας αεροπορικός κολοσσός δημιουργείται σήμερα στην Αμερική ο οποίος θα διαθέτει 950 αεροπλάνα, θα μισθοδοτεί 94.000 εργαζόμενους και θα εκτελεί 6.500 πτήσεις την ημέρα!

Η American Airlines και η US Airways ολοκληρώσαν συνομιλίες και διαπραγματεύσεις οχτώ μηνών και το απόγευμα της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου υπογράφουν τα συμβόλαια και το πρακτικό της συγχώνευσης τους σε μια εταιρία το όνομα της οποίας θα ανακοινωθεί την άλλη εβδομάδα. Υπενθυμίζεται ότι η  American Airlines έχει κηρύξει πτώχευση και ότι ο κύριος δανειστής της είναι η US Airways. Σημειώνεται επίσης ότι τα συνδικαλιστικά σωματεία και των δυο εταιριών υποστήριξαν από την  πρώτη στιγμή την ενοποίηση.

Οι εξελίξεις περιορίζουν τον αριθμό των αεροπορικών εταιριών της Αμερικής σε τρεις, στην Delta Airlines, στην United Airlines και στη νέα εταιρία η οποία, όπως ανακοινώθηκε, θα ελέγχει και το 68% της εταιρίας που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο Reagan National της Ουάσιγκτον.

Η ενοποίηση των δυο εταιριών -οι οποίες τα τελευταία πέντε χρόνια είχαν «καταβροχθίσει» συνολικά οχτώ αμερικάνικες αεροπορικές εταιριες- θα οδηγήσει σε ένα είδος μονοπωλίου από το οποίο «δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος ο επιβάτης».  Ακριβώς γι' αυτό κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι θα υπάρχει «συνεχής έλεγχος ώστε να μη αυξηθούν τα εισιτήρια για τις εσωτερικές γραμμές».

πηγή: tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ