2013-02-15 09:11:04
Φωτογραφία για Αχαΐα: Το Εργοστάσιο Απορριμμάτων στου Φλόκα θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα!
Τέσσερα έργα αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά στον χώρο της διαχείρισης απορριμμάτων αναμένεται να συγκεντρώσουν το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

Πρόκειται για έργα ΣΔΙΤ που θα υλοποιηθούν στην Αχαΐα, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Ήπειρο και στο νησί της Κέρκυρας και στα οποία αναμένεται να συνεχιστεί η «φόρα» που πήραν από τα έργα της Αττικής οι μεγάλοι των κλάδων της Ενέργειας και των Κατασκευών. Οι συμμαχίες πλέον έχουν ξεκαθαρίσει για τη μεγάλη μάχη για τα «χρυσά» σκουπίδια, που θα κορυφωθεί μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες, αφού όλα θα πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι το τέλος του 2013, καθώς τότε λήγει και το deadline της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.

Στις 5 Φεβρουαρίου, η Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ, ύστερα από μήνες καθυστερήσεων λόγω των τοπικών αντιδράσεων, «έβγαλε στον αέρα» τον διαγωνισμό για τη μεγάλη μονάδα στην Αχαΐα, το κόστος υλοποίησης της οποίας προϋπολογίζεται σε 60 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα πρέπει οι συμμαχίες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για το έργο που θα διαχειρίζεται έως 150.000 τόνους αστικών αποβλήτων ετησίως. Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό είναι μεγαλύτερο από την αντίστοιχη μονάδα που θα κατασκευαστεί στην Κερατέα ή στο Γραμματικό.


Μέσα στον Μάρτιο, εξάλλου, η Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ προγραμματίζει να ξεκινήσει τους διαγωνισμούς και σε δύο άλλες περιοχές της χώρας. Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και στο νησί της Κέρκυρας. Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: imerisia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ