2013-02-15 09:28:02
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Με νόμο το Αρκάνσας επιτρέπει τα όπλα στις εκκλησίες
Ο κυβερνήτης του Αρκάνσας Mike Beebe, που είναι Δημοκρατικός, υπέγραψε τη Δευτέρα ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει όσους έχουν άδεια όπλου να φέρνουν τα όπλα τους σε εκκλησίες.

Ο νόμος που λέγεται ‘Νόμος για την Προστασία της Εκκλησίας’ (Church Protection Act) θα επιτρέπει σε μεμονωμένους χώρους θρησκευτικής λατρείας να αποφασίζουν αν θα επιτρέπουν κρυμμένα περίστροφα και ποιοι θα μπορούν να τα φέρουν. Εκκλησίες που δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια θα παραμείνουν εκτός ορίων για τα όπλα.

Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή πέρασε το νομοσχέδιο με 85-8 με δικομματική υποστήριξη την περασμένη εβδομάδα. Το μέτρο πέρασε προηγουμένως από την ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Γερουσία με 28-4.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί αμέσως.

Οι υπερασπιστές του δικαιώματος οπλοχρησίας εξήραν τον Beebe για τη δράση του. Στην φωτογραφία κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του.

"Είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ελευθερίας της θρησκείας και των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας", δήλωσε ο Nicholas Stehle, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας υπεράσπισης των όπλων ‘Arkansas Carry’.

"Το κράτος δεν έχει καμιά δουλειά ανάμιξη στις υποθέσεις των εκκλησιών μας," δήλωσε ο Stehle.

Το Αρκάνσας ενώνεται με άλλες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Καρολίνας, του Ουαϊόμινγκ και της Λουιζιάνα, που επιτρέπουν σε εκκλησίες τα όπλα, σύμφωνα με το Εθνικό Συνέδριο των Νομοθετικών Σωμάτων των Πολιτειών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ