2013-02-15 11:06:29
Φωτογραφία για Στη Ρωσία έπεσαν μετεωρίτες - Καταστροφές και τραυματισμοί - Δείτε video
Η Ρωσία δέχθηκε «επίθεση» από κομμάτια μετεωρίτη, ο οποίος εξερράγη πάνω από την περιοχή του Τσέλιαμπινσκ. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές και θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Τα ερασιτεχνικά βίντεο ντοκουμέντα ανεβαίνουν το ένα μετά το άλλο στο διαδίκτυο και δείχνουν τις φλεγόμενες ουρές να πέφτουν από τον ουρανό.

Το πρωί της Παρασκευής μετεωρίτες έπεσαν στο Τσέλιαμπινσκ.Βίαιες εκρήξεις προκλήθηκαν στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της κεντρικής Ρωσίας με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια σε πολλά κτίρια. Ωστόσο κομμάτια του μετεωρίτη δεν έπεσαν στη Γη.

Στις 11:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) έγιναν πολυάριθμες κλήσεις για τραυματισμούς--κοψίματα και μώλωπες, τοπικός αξιωματούχος και το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε σχολείο του Τσέλιαμπινσκ.

Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στο γραφείο του Ιταρ-Τας στο κέντρο του Τσέλιαμπινσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο, ενώ τοίχος κατέρρευσε σε εργοστάσιο στην ίδια πόλη.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 20.000 άντρες και τρία αεροπλάνα ή ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές.

Πηγή: iefimerida
xespao
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ