2013-02-15 11:52:29
Φωτογραφία για ΓΙΑ ΤΟ «ΔΙΠΛΟ» ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!
Τη νίκη που θα τον βάλει γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης, θέλει στη Μόσχα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Χίμκι, για την 7η αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Ο χαμένος τελικός Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό ανήκει πλέον παρελθόν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δοκιμάζεται σήμερα (17:30, Novasports 3) στη Μόσχα, από τη Χίμκι και σε περίπτωση νίκης θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης δεν ταξίδεψαν χωρίς προβλήματα στη Μόσχα. Εκτός από τη δεδομένη απουσία του τραυματία Βαγγέλη Μάντζαρη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στις υπηρεσίες του Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στο γόνατό του με τον συνονόματό του Κατσίβελη να παίρνει τη θέση του στην αποστολή.

Αντίθετα, κανονικά αναμένεται να δώσει το «παρών» ο Κώστας Σλούκας, παρά την κάκωση στον τετρακέφαλο που αποκόμισε από τον τελικό Κυπέλλου.


Από την πλευρά της η Χίμκι δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα, ποντάρει πολλά στη δυνατή της έδρα, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχε πάρει επιβλητικό «διπλό» στη Βιτόρια απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται στο 3-3, με την Χίμκι να μετράει 4 νίκες μετά από 6 αγωνιστικές, κάτι που συνεπάγεται ότι ενδεχόμενη νίκη των ερυθρόλευκων θα πρόκειται για μεγάλο βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά της Euroleague. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει μπροστά, να συσπειρωθεί και να προτάξει τον αθλητικό του... εγωισμό προκειμένου να μην εκτροχιαστεί από την πορεία και τους στόχους του που πλέον είναι το πρωτάθλημα και η Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλητές είναι γεμάτοι από κίνητρα απόψε κόντρα στη Χίμκι και θέλουν πολύ απλά, συγκεντρωμένα και πιστά στο πλάνο τους να συνεχίσουν ό,τι ξεκίνησαν στο Τελ Αβίβ απέναντι στη Μακάμπι. Φυσικά δεν τους «πνίγει» η ανάγκη για αποτέλεσμα, κάτι που τόνισε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του προκειμένου να μην επιφέρει πρόσθετο άγχος στους παίκτες του, ωστόσο όπως χαρακτηριστικά σχολίασε, με ενδεχόμενο «διπλό» ο Ολυμπιακός θα έχει κάνει ένα αρκετά μεγάλο βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, την υλοποίηση του άμεσου ευρωπαϊκού του στόχου.

Σήμερα ολοκληρώνεται το πρώτο μισό του Top 16 (7η αγωνιστική) και ο Ολυμπιακός με ενδεχόμενη νίκη θα έχει καταφέρει δύο «διπλά» στον πρώτο γύρο (σε Τελ Αβίβ και Μόσχα) και στον δεύτερο γύρο θα έχει να βγει εκτός συνόρων για Τουρκία και Ιταλία, έχοντας δηλαδή αβαντάζ στο να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει μέσα στο ΣΕΦ.

Η δωδεκάδα των Πειραιωτών στη σημερινή (15/02) αναμέτρηση θα αποτελείται από τους Κάιλ Χάινς, Έισι Λο, Πέρο Άντιτς, Βασίλη Σπανούλη, Στράτο Περπέρογλου, Γκιόργκι Σερμαντίνι, Κώστα Σλούκα, Τζος Πάουελ, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου και Δημήτρη Κατσίβελη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ