2013-02-15 12:44:27
Φωτογραφία για Ανάγκη επίσπευσης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ικονίου-Θριασίου
Συνάντηση Χατζηδάκη με τις διοικήσεις των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και Rosco

Το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά (Ικόνιο)

Εντολές για επιτάχυνση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Ικονίου με το Θριάσιο αναμένεται να δώσει σήμερα, Παρασκευή, σε διευρυμένη συνάντηση με τις διοικήσεις των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και Rosco ο υπουργός Αναπτύξεως κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Η συνάντηση που θα γίνει πριν από τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου θα επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιά-Θριασίου, η οποία καθυστερεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν πληροφορίες για αλλαγή των όρων της συμφωνίας Cosco, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Hewlett Packard.Βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος η συμφωνία θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναλαμβάνει την μετακίνηση δύο τρένων την εβδομάδα, η χωρητικότητα των οποίων θα είναι 40 κοντέινερ έκαστο.


Στόχος είναι η διαδρομή των εμπορευμάτων να ξεκινάει από το λιμάνι του Πειραιά, να κατευθύνονται μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης στο Ικόνιο και από εκεί στην Ειδομένη. Στη συνέχεια τα εμπορεύματα θα προωθούνται στα Σκόπια, στη Σερβία, στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, με τελικό σταθμό την Τσεχία.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω έχουν καθυστερήσει και για το λόγο αυτό ο κ. Χατζηδάκης θα δώσει σήμερα εντολές για επιτάχυνση των διαδικασιών. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι πρόεδροι του ΟΣΕ κ. Π. Θεοφανόπουλος, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θ. Ζηλιασκόπουλος, της ΕΡΓΟΣΕ κ. Κ. Σπηλιόπουλος, της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Θ. Σχίζας και της Rosco κ. Στ. Αγιάσογλου.
BHMA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ