2013-02-15 15:44:08
Φωτογραφία για Περισσεύουν 3.500 υπάλληλοι σε τέσσερα υπουργεία
Στο αίτημά της για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων επανέρχεται η Τρόικα, λόγω των καθυστερήσεων που έχουν καταγραφεί στις προωθήσεις διοικητικών μεταρρυθμίσεων.

Με βάση τα νέα οργανογράμματα, στην κόψη του ξυραφιού 3.500 εργαζόμενοι από τέσσερα υπουργεία που θεωρούνται πλεονάζοντες. Αν σε αυτούς μάλιστα προστεθούν άλλοι 2.000 υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από πέρσι και δεν έχουν απορροφηθεί σε νέες θέσεις, γίνεται αντιληπτό ότι η απορρόφησή τους αποτελεί δυσεπίλυτο παζλ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Αυτό που αποφασίστηκε ήταν η γενναία μείωση των δομών και των υπηρεσιών τεσσάρων υπουργείων: Εργασίας, Δικαιοσύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μακεδονίας-Θράκης με στόχο την καλύτερη λειτουργία με το μικρότερο δυνατό κόστος.


Το Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι οι αλλαγές αυτές δεν οδηγούν σε διαθεσιμότητες καθώς ο σχεδιασμός έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην περισσεύουν δημόσιοι υπάλληλοι. Και ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για απολύσεις».

Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις οι πλεονάζοντες υπάλληλοι.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ