2013-02-15 15:34:04
Φωτογραφία για Παρέμβαση Χατζηδάκη για τη σύνδεση Ικονίου με Θριάσιο
Εντολές για επιτάχυνση της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Ικονίου με το Θριάσιο αναμένεται να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε διευρυμένη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, με τις διοικήσεις των ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ και Rosco.

Η συνάντηση που θα γίνει πριν από τη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου θα αφορά κυρίως στην ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιά-Θριασίου, η οποία καθυστερεί με αποτέλεσμα να υπάρχουν πληροφορίες για αλλαγή των όρων της συμφωνίας Cosco, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Hewlett Packard.

Βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος η συμφωνία θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναλαμβάνει την μετακίνηση δύο τρένων την εβδομάδα, χωρητικότητας 40 κοντέινερ έκαστο.

Τα εμπορεύματα θα φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά, θα κατευθύνονται μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης στο Ικόνιο και από εκεί στην Ειδομένη. Στη συνέχεια, θα προωθούνται στα Σκόπια, στη Σερβία, στην Ουγγαρία, στην Αυστρία, με τελικό προορισμό την Τσεχία.

Όμως η υλοποίηση του σχεδιασμού έχει καθυστερήσει και για το λόγο αυτό ο κ. Χατζηδάκης αναμένεται να δώσει εντολή για επιτάχυνση των διαδικασιών. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι πρόεδροι του ΟΣΕ κ. Π. Θεοφανόπουλος, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θ. Ζηλιασκόπουλος, της ΕΡΓΟΣΕ κ. Κ. Σπηλιόπουλος, της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Θ. Σχίζας και της Rosco κ. Στ. Αγιάσογλου.

metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ