2013-02-15 16:02:03
Φωτογραφία για Sweden Rally 2013 Highlights [video]
Ο Sebastien Ogier και η VW άρχισαν να δείχνουν για τα καλά τα κοφτερά τους δόντια, πετυχαίνοντας στη Σουηδία την πρώτη τους νίκη στο θεσμό του WRC.

Με τον τρόπο αυτό απάντησαν σε όσους πίστεψαν πως η δεύτερη θέση της γενικής στο ράλλυ του Μόντε Κάρλο ήταν τυχαία, βάζοντας παράλληλα σοβαρή υποψηφιότητα για τον φετινό τίτλο.

Και αυτό, γιατί η μέχρι τώρα αξιοπιστία του VW Polo R και η δεδομένη ταχύτητα του Ogier -που τον θέτει από νωρίς σε δικό του αγώνα-, είναι η συνταγή της κυριαρχίας που χρόνια τώρα μας δίδαξε ο Loeb.

Ο Ogier ξεκίνησε και τερμάτισε πρώτος στο ράλλυ Σουηδίας, χωρίς να νιώσει την παραμικρή πίεση από κανέναν. Ακόμα και ο Sebastien Loeb με την Citroen δεν μπόρεσε να πιάσει τον ρυθμό του συμπατριώτη του, ο οποίος ήταν καταιγιστικός από την πρώτη ειδική. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Mads Ostberg με Ford Fiesta RS, ο οποίος κατάφερε και πέρασε την δεύτερη ημέρα τον τέταρτο τελικά Jari-Matti Latvala με το δεύτερο εργοστασιακό Polo R, αλλά και να αντέξει στην πίεση του Φιλανδού την τελευταία ημέρα
. Στο στρατόπεδο της Citroen, αν εξαιρέσουμε την δεύτερη θέση του Loed, (ο οποίος δεν ακολουθεί όλο το πρωτάθλημα), κυριάρχησε το χάος. Οι Mikko Hirvonen και Dani Sordo, είχαν τη στιγμή τους στις ειδικές της πρώτης ημέρας και χάνοντας αρκετά λεπτά κολλημένοι στο χιόνι, έπεσαν στην 32η και 11η θέση αντίστοιχα, καταφέρνοντας τελικά ο μεν Hirvonen να τερματίσει 17ος και ο Sordo να εγκαταλείψει από την όγδοη θέση, την τελευταία ημέρα. Ο επόμενος αγώνας του WRC είναι στις 07 με 10 Μαρτίου, όπου και θα αλλάξει το σκηνικό με το χωμάτινο ράλλυ του Μεξικού.

peritroxon.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ