2013-02-15 19:30:06
Φωτογραφία για Θρυλικό διπλό κι έφυγε για τους «8»!
Ο Ολυμπιακός δεν μάσησε στην έδρα της Κίμκι η οποία μπροστά στο κοινό της ήταν αήττητη 2,5 χρόνια και με τη νίκη αυτή (87-82) έβαλε θεμέλια πρόκρισης για τα πλέι οφ.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος είναι εδώ. Μετά την απώλεια του πρώτου τίτλου της σεζόν η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αντέδρασε τέλεια και κατάφερε να πάρει διπλό... πρόκρισης στη Μόσχα και ταυτόχρονα κάλυψε την γκέλα με τη Σιένα στο ΣΕΦ.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ήξερε πως με ήττα θα βρισκόταν με την πλάτη στο καναβάτσο και με νίκη με το 1,5 πόδι στα προημιτελικά. Και κατάφερε να πάρει τη νίκη στην ρωσική πρωτεύουσα και να βάλει θεμελια πρόκρισης. Τα κατάφερε γιατί παρά το κακό του ξεκίνημα είχε πίστη στο πλάνο του και έδειξε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό πως ειχε διαγράψει από το σκληρό του δίσκο τον τελικό της Κυριακής στο Ελληνικό.

ΜVP: Ο Κάιλ Χάινς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Και τι δεν έκανε ο ύψους 1.96 σέντερ... 19 πόντους (5/6βολές, 7/9δίποντα) 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 ασίστ, 1 κόψιμο σε 22:52'' που βρέθηκε στο παρκέ. Ογκουστίν, Λόντσαρ και Ντέιβις εξαφανιστηκαν από το παρκέ στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν ο 26χρονος σέντερ ανέλαβε δράση.


ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Κέλβιν Ρίβερς. Ο Αμερικανός γκαρντ των Ρώσων ήταν σε άλλο γήπεδο. Σε 16:21'' o αριστερόχειρας γκαρντ είχε 0/1 δίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 λάθος και 1 ασίστ.

ΚΕΥ POINT: Η αντίδραση στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός ήταν κακός για 25' λεπτά στη Μόσχα, η Κίμκι έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, αλλά στο τελευταίο τέταρτο και ειδικά στην τελευταια περίοδο, οι Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδος αντέδρασαν και με επική ανατροπή κατάφεραν να πάρουν τη σπουδαία νίκη. Το 60-54 στο 30' έγινε 70-76 με επιμέρους 10-22 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός πέτυχε 33 πόντους (!!!) και μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος αυτής της επιτυχίας αν δει πως στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες είχαν 35.

ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Περίπου 4.500 Ρώσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου. Μεταξύ αυτών και περίπου 20 Έλληνες οι οποίοι μένουν μόνιμα στη Μόσχα. Η έδρα της Κίμκι θυμίζει θέατρο με τους Ρώσους να χειροκροτούν καλές προσπάθειες ακόμη και του αντιπάλου.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ