2013-02-15 20:30:02
Φωτογραφία για Στοπ για δύο χρόνια στην εισαγωγή φοιτητών στις σχολές της αστυνομίας
«Κλειστές» θα παραμείνουν για τα δύο επόμενα χρόνια οι σχολές της Αστυνομίας, όπως αναφέρεται στην τροπολογία που πέρασε χθες και ουσιαστικά επισημοποιεί τα όσα είχαν διαρρεύσει με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Όπως μεταδίδει το protothema, πλέον οι πιο δημοφιλείς σχολές στα μηχανογραφικά των πανελλήνιων εξετάσεων, βάζουν προσωρινά «λουκέτο», ενώ με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων δηλαδή Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, θα αποφασίζεται ο αριθμός των εισακτέων που θέλουν να φοιτήσουν στις σχολές Αξιωματικών της Αστυνομίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία «στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού ελλείμματος και της συγκρότησης των δημοσίων δαπανών, κατά το μέρος που αφορά την Ελληνική Αστυνομία, προβλέφθηκε πρόσφατα, μεταξύ άλλων, η μη εισαγωγή ιδιωτών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, για τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014- 2015».


Αξίζει να τονισθεί ότι κάθε χρόνο το 40% των εισακτέων στις σχολές της Αστυνομίας προέρχονταν από ήδη υπηρετούντες στο Σώμα που επιθυμούσαν να γίνουν αξιωματικοί οι οποίοι και εισάγονταν στο Γ’ εξάμηνο. Για παράδειγμα, το 2012 εισήχθησαν 512 άτομα σε κάθε έτος και αναλογικά το 40% ήταν εν ενεργεία χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί που ήθελαν να γίνουν αξιωματικοί. Εκείνο που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων, αυτών που υπηρετούν σε διάφορα πόστα και ειδικά το εποχικό προσωπικό (μάγειροι, καθαρίστριες κ.λ.π.) και απασχολούνται στις σχολές της Αστυνομίας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ