2013-02-15 20:30:03
Φωτογραφία για Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν φροντιστήρια για παιδιά οικογενειών που πλήττονται από την κρίση
Φροντιστήρια Αλληλεγγύης, για τη στήριξη των οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, οργανώνει ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με... εθελοντές καθηγητές, με στόχο την προετοιμασία μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η εφαρμογή του προγράμματος ξεκινά πιλοτικά από τα λύκεια της 4ης, της 5ης και της 6ης Δημοτικής Κοινότητας και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στα λύκεια των υπόλοιπων Δημοτικών Κοινοτήτων. Το πρώτο Φροντιστήριο Αλληλεγγύης λειτουργεί ήδη στο 59ο Γυμνάσιο-Λύκειο του δήμου Αθηναίων, στα Άνω Πατήσια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι η πρωτοβουλία απευθύνεται στους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, αδυνατούν να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται η παρακολούθηση μαθημάτων προπαρασκευής σε ιδιωτικά φροντιστήρια, ενώ αναφέρθηκε και στην καθοριστική σημασία που έχει η εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης Επ. Λαμπρακάκης απευθύνει πρόσκληση προς όλους τους δημότες, γονείς και εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την προσπάθεια.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ