2013-02-16 11:45:06
Φωτογραφία για ΕΡΕΥΝΑ Οι απλές ασκήσεις που αντικαθιστούν τη γυμναστική
Εάν και μόνο στο άκουσμα της λέξης γυμναστική ή γυμναστήριο... χαλάει η διάθεσή σας, τότε σας βρήκαμε τη λύση!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους επιστήμονες του "Oregon State University" της Αμερικής, το να ανεβαίνουμε τις σκάλες είναι η καλύτερη λύση σε όσες βαριούνται να ακολουθήσουν τα προγράμματα ασκήσεων Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το ανέβασμα στις σκάλες έχει τις ίδιες ιδιότητες με το να πηγαίναμε στην πισίνα ή στο γυμναστήριο!

Οι ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 6000 άτομα, οι οποίοι φορούσαν ειδικές στολές που κατέγραφαν την ταχύτητα και την φυσική τους δραστηριότητα σε καθημερινή βάση.

Όπως ανακοίνωσαν οι μισοί από τους συμμετέχοντες κατάφερναν να πραγματοποιήσουν τα 30 λεπτά σωματικής άσκησης που συμβουλεύουν οι γιατροί να πραγματοποιεί κάθε άτομο σε καθημερινή βάση, μέσω απλών ασκήσεων μικρής διάρκειας.

Αυτοί που πραγματοποιούσαν ασκήσεις που απαιτούσαν περισσότερη φυσική δραστηριότητα, μόνο ένα ποσοστό 10% κατάφερνε να αντεπεξέλθει στο επιθυμητό επίπεδο των 30 λεπτών άσκησης.


Δεν πρόκειται για κάποιο παράδοξο φαινόμενο, αφού το να καταφέρουμε να διατηρήσουμε ένα επίπεδο σκληρής άσκησης είναι αρκετά δύσκολο.

Οι επιστήμονες λοιπόν προτείνουν τις σύντομες ασκήσεις με τις οποίες επιτυγχάνονται τα ίδια αποτελέσματα και ακολουθούνται πιο εύκολα από περισσότερα άτομα...

Ως καλύτερη άσκηση προτείνουν να παρκάρουμε σε μεγαλύτερη απόσταση από την εργασία μας το αυτοκίνητό μας, ώστε να περπατήσουμε περισσότερο, ακόμα προτείνουν την ώρα που βλέπουμε τηλεόραση όταν προβάλλονται διαφημίσεις να σηκωνόμαστε από τον καναπέ μας και να πηγαίνουμε τον σκύλο μας μια βόλτα...

Μεταξύ των απλών ασκήσεων που μπορούμε να ακολουθήσουμε χωρίς να κουραστούμε ιδιαίτερα, είναι οι καθαριότητες του κήπου ή του γκαράζ μας!
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ