2013-02-16 15:52:03
Φωτογραφία για Αυστραλία: Απέλαση ομογενή γερουσιαστή από τη Μαλαισία
Οι αρχές της Μαλαισίας εμπόδισαν την είσοδο στη χώρα στον ανεξάρτητο ομογενή γερουσιαστή της Αυστραλίας Νικ Ξενοφών τον οποίο θεωρούν «επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας».

Ο γερουσιαστής Ξενοφών επισκέφθηκε την Μαλαισία επικεφαλής διακομματικής αυστραλιανής κοινοβουλευτικής επιτροπής αλλά αμέσως μετά την άφιξή του οι αρχές τον συνέλαβαν, τελεί υπό κράτηση στο αεροδρόμιο και πρόκειται να απελαθεί στις αμέσως επόμενες ώρες με την πρώτη διαθέσιμη πτήση.

Μεταναστευτικοί υπάλληλοι σταμάτησαν την έξοδό του από το αεροδρόμιο του Κουάλα Λούμπουρ λέγοντάς του ότι είναι στον κατάλογο ατόμων που παρακολουθούν οι αρχές.

Αρχικά τον πήγαν σε κελί του αεροδρομίου και στη συνέχεια τον μετέφεραν σε άλλη αίθουσα.

Ο γερουσιαστής Ξενοφών που έχει επικρίνει έντονα τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στη Μαλαισία χαρακτήρισε «τρελή» την κράτησή του και την απέλασή του.


Στην αυστραλιανή κοινοβουλευτική επιτροπή που πήγε στη Μαλαισία για να μελετήσει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών συμμετείχαν βουλευτές από όλα τα κόμματα. Ανάμεσά τους και ο ομογενής Εργατικός βουλευτής Στηβ Γεωργανάς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο γερουσιαστής Ξενοφών επισκέπτεται την Μαλαισία.

Πέρυσι εγκλωβίστηκε σε μαζική διαδήλωση που έγινε στην Κουάλα Λουμπούρ. Τότε είχε καλέσει την αυστραλιανή κυβέρνηση να σπάσει την σιωπή της και να καταδικάσει την βάναυση καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς της Μαλαισίας. Ο ομογενής πολιτικός βρισκόταν και πάλι στην Μαλαισία για να ενημερωθεί για το εκλογικό σύστημα της χώρας και παρακολουθούσε την διαδήλωση όταν δέχθηκε δακρυγόνα από την αστυνομία.

Η αντιπολίτευση ζητά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, θεωρώντας ότι με το υπάρχον σύστημα ευνοείται ο νυν πρωθυπουργός Νατζίμπ Ρατζάκ και οι κυβερνητικοί εταίροι.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ