2013-02-16 16:09:02
Φωτογραφία για Ομπάμα καλεί Κογκρέσο για την οπλοκατοχή
Κάλεσμα στο Κογκρέσο να υπερψηφίσει τις προτάσεις του για αυστηρότερους νόμους στη χρήση όπλων απηύθυνε... ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επαναλαμβάνοντας την Παρασκευή το μήνυμά του για τον έλεγχο της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στη σφαγή του περασμένου Δεκεμβρίου στο δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, όπου 20 παιδιά και έξι ενήλικες έχασαν τη ζωή τους. Η τραγωδία έγινε η αφορμή για να ξεκινήσει μια πολύπλοκη εθνική συζήτηση για τη βία και για την πιθανότητα θέσπισης αυστηρότερων κανονισμών στην κατοχή και χρήση όπλων. Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι πέρυσι στο Σικάγο έγιναν 443 δολοφονίες, οι οποίες διαπράχθηκαν με πυροβόλα όπλα. Από τα θύματα, 65 ήταν κάτω των 18 ετών, γεγονός -που όπως είπε- θεωρείται ισοδύναμο με μια τραγωδία, σαν αυτή στο Νιουτάουν, κάθε τέσσερις μήνες.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών ζητά κάποια κοινή, λογική πρόταση για να είναι πιο δύσκολο στους εγκληματίες να πάρουν στα χέρια τους ένα όπλο» είπε ο Ομπάμα. Αναγνώρισε, όμως, ότι η κατοχή όπλων είναι διαφορετική σε αστικές περιοχές από ό,τι είναι στις αγροτικές περιοχές και είπε ότι η βελτίωση των συνθηκών στις διάφορες κοινότητες, στην εκπαίδευση και στις οικογένειες θα βοηθούσε ώστε να μειωθεί η βία.


Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Ομπάμα τίμησε σε ειδική τελετή στο Λευκό Οίκο, 10 αμερικανούς πολίτες, μεταξύ των οποίων και οι έξι εκπαιδευτικοί που σκοτώθηκαν στο Νιουτάουν με το Μετάλλιο των Πολιτών, την υψηλότερη τιμή που μπορεί να λάβει ένα πολίτης στις Ηνωμένες Πολιτείες.Οι έξι εκπαιδευτικοί τιμήθηκαν μετά θάνατον για την προστασία της ζωής των μαθητών του σχολείου. Οι υπόλοιποι τιμήθηκαν για την εθελοντική τους εργασία και την παροχή αρωγής σε πάσχοντες συμπολίτες τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ