2013-02-16 17:06:48
Φωτογραφία για «Πρόγραμμα 100 ημερών» με πλήρες κυβερνητικό σχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ
Με την παρουσίαση ενός «προγράμματος 100 ημερών» θα απαντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην πολιτική κόντρα με την κυβέρνηση, αλλά και στη δημοσκοπική στασιμότητα.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ζητήσει από τα κεντρικά στελέχη και τους «σκιώδεις υπουργούς» του κόμματος να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα και οπωσδήποτε πριν το Πάσχα, να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μίνι κυβερνητικό πρόγραμμα, υπό μορφή ενός προγράμματος για τις «πρώτες 100 μέρες» στην κυβέρνηση.

Με τον τρόπο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να απαντήσει στις κατηγορίες που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση

πως«υπόσχεται στους πάντες στα πάντα, αλλά δεν λέει πού θα βρει τα λεφτά», ενώ θα επιχειρήσει να ενισχύσει και το προφίλ «κυβερνησιμότητας» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη, οι σχετικές επιτροπές που επεξεργάζονται τις θέσεις του κόμματος σε κρίσιμα θέματα συνεδριάζουν καθημερινά, ενώ επικεφαλής της διαδικασίας εκπόνησης του νέου κυβερνητικού προγράμματος παραμένει -διαχρονικά- ο αντιπρόεδρος της Βουλής και οικονομικός «εγκέφαλος» της Κουμουνδούρου, Γιάννης Δραγασάκης.


Μεγάλη έμφαση, προφανώς, δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της οικονομίας, καθώς εκεί δέχεται τις περισσότερες βολές. Κατά πληροφορίες, η Επιτροπή Οικονομικών της Κουμουνδούρου, σε συνεργασία με την ομάδα οικονομολόγων του κόμματος (Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Μηλιός, Γαβριήλ Σακελλαρίδης κ.α.) συνεδριάζει σε σχεδόν καθημερινή βάση, επιχειρώντας να απαντήσει κυρίως στο ερώτημα «πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα λεφτά».

Επίσης, έμφαση δίνεται στους τομείς της Δημόσιας Τάξης, αλλά και στην ανάγκη να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω άνοδος της Χρυσής Αυγής.
matrix24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αγωνιστική διπλών
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αγωνιστική διπλών
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ