2013-02-16 17:12:04
Φωτογραφία για Στον «αέρα» 3.500 υπάλληλοι - Πιο κοντά οι απολύσεις
Στα μισά του έφτασε ο Φλεβάρης και η κυβέρνηση έχει πονοκεφάλους που με αναβράζοντα δεν περνάνε: για να πάρουμε την δόση του Μαρτίου, πρέπει να... κλείσει η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και να προχωρήσουν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρέπει το 2013 να είναι λιγότεροι κατά 25.000 και, μάλιστα, οι μισοί να έχουν αποχωρήσει το πρώτο εξάμηνο του έτους! Επίσης, ως το 2015 πρέπει να «κουρευτούν» άλλοι 150.000 εργαζόμενοι.

Παράλληλα, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε καταργήσεις φορέων και υπηρεσιών σε υπουργεία και ΔΕΚΟ.

Ήδη, στον «αέρα» βρίσκονται 3.500 υπάλληλοι λόγω της αλλαγής των οργανογραμμάτων σε τέσσερα υπουργεία. Κενές θέσεις θα προκύψουν μετά την αναδιάρθρωση στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο, δύσκολα θα βρουν άλλη θέση οι εν λόγω υπάλληλοι.

Με την διαθεσιμότητα να έχει «σκαλώσει» -μετά και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαίωσε προσωρινά μία δημόσια υπάλληλο που είχε προσφύγει κατά του καθεστώτος της διαθεσιμότητας- οι απολύσεις στο Δημόσιο φαίνεται πως είναι κοντά, ενώ στο τραπέζι λέγεται πως επανέρχεται η εφεδρεία, η οποία δεν στέφθηκε ποτέ με επιτυχία.

Εν ολίγοις, χωρίς «κούρεμα» στο Δημόσιο, ζόρικα τα πράγματα για τα 2,8 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης star.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ