2013-02-16 17:35:04
Φωτογραφία για Οι  Πόντιοι Πιλάτοι της Σπάρτης
του Αντώνη Βλαχονικολού 

''Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος'' λέει κάποιος σοφός. Ο λαός μας επίσης λέει ότι ''χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις''. 

Και τα δύο αυτά ρητά ήρθαν να επαληθευτούν με τον αθλιώτερο τρόπο στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Του Μητροπολίτη μας.

Με έκπληξη η οποία μετατράπηκε σε ντροπή και αποτροπιασμό, διάβασα την είδηση η οποία έλεγε ότι, σύρουν στα δικαστήρια τον Δεσπότη μας, γιατί δεν πληρώθηκε ο εργολάβος για τις επισκευές που έγιναν στα κτήρια που παραχώρησε η Μητρόπολή μας στην πολιτεία για να στεγάσει τις Πανεπιστημιακές σχολές!

Η ιστορία είναι γνωστή.

Πριν από χρόνια όταν οι τοπικοί μας άρχοντες εκλιπαρούσαν να ιδρυθούν σχολές στην Σπάρτη, έβαλαν μπροστά τον Μητροπολίτη μας που με το κύρος του, και τη μεγαλοσύνη του, όχι μόνο κατάφερε το επιθυμητό, αλλά στη συνέχεια χάρισε ουσιαστικά τα κτήρια στέγασης των υπό ίδρυση σχολών.


Η πολιτεία ανέλαβε την μετατροπή των κτηρίων ώστε να είναι χρηστικά για τις ανάγκες των σχολών.

Ουδέποτε όμως έβαλε το χέρι στην τσέπη για την ανακατασκευή!

Και τώρα ζητούν από τον Μητροπολίτη μας να πληρώσει αυτός τον εργολάβο!

Ναι καλά διαβάσατε.

Όλοι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την ίδρυση των σχολών είτε για ψηφοθηρικούς λόγους, είτε για τον διορισμό σε καθηγητικές και διοικητικές θέσεις των ημετέρων, τώρα ''νίπτουν τας χείρας τους'' σαν τον Πόντιο Πιλάτο και παραδίδουν τον Μητροπολίτη μας στην κρίση της Δικαιοσύνης!

Ξέρω ότι με αυτά που θα γράψω στη συνέχεια πρώτα απ΄ όλα θα πικραθεί ο ίδιος ο Μητροπολίτης μας.

Αυτός που έδωσε και δίνει καθημερινά την ψυχή του στο ποίμνιο και αυτό σκορπίζει και κρύβεται στις δύσκολες στιγμές. Και λέω ότι θα πικραθεί γιατί η μεγαλοσύνη του δεν μπορεί να γίνει κατανοητή με τα ανθρώπινα μέτρα και σταθμά.

Εγώ όμως θα σας πω κύριοι υπεύθυνοι όλης αυτής της αθλιότητας, ντροπή σας!!!

Εσείς που τρέχετε στα πρώτα τραπέζια και ποζάρετε στις κάμερες, εσείς που με τα λόγια εξυμνείτε αλλά με τα έργα ευτελίζετε, εσείς υποκριτές τώρα δεν μιλάτε.

Ντροπή σας για μια ακόμη φορά!

Αφού με την ίδρυση των σχολών όλοι πήρατε από την πίτα της επιτυχίας, αφού φάγατε και το ταψί καταφέρνοντας,Κύριος είδε πως, να παραμείνουν εκτός σχεδίου ''Αθηνά'' οι σχολές της Σπάρτης, τώρα θέλετε να φάτε και τον οικοδεσπότη!

Άπληστοι, κυνικοί και ανάξιοι.

Συγχωρέστε με για την γλώσσα μου, αλλά η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει.

Αγαπητοί συμπολίτες δημόσια σας καλώ να γυρίσετε την πλάτη σε όλους αυτούς.

Αγαπητοί δημοσιογράφοι, είναι καθήκον σας να ενημερώσετε την κοινή γνώμη με ονόματα και πράξεις.

Όλοι ο καθένας από το μετερίζι του να στηρίξουμε τον Μητροπολίτη μας.

Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε όλη του τη ζωή για να ποιμάνει εμάς τους ανάξιους.

Ας αποκηρύξουμε με όλη μας τη δύναμη τους ανάξιους ''τοπικούς άρχοντες'' και ας ανακηρύξουμε για μια ακόμη φορά προς τον Μητροπολίτη μας ''Άξιος, Άξιος, Άξιος''

Αντώνης Βλαχονικολός

Πολίτης της Σπάρτης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ