2013-02-16 17:29:01
Φωτογραφία για Ομορφιά: 9 αμήχανες ερωτήσεις απαντώνται
Όλοι έχουμε ερωτήσεις για τις ατέλειες του σώματός μας, που μας φέρνουν σε αμηχανία. "Γιατί ξαφνικά έχω τριχοφυΐα στο πρόσωπο;", "Τι είναι αυτά τα σπυριά που βγάζω στα οπίσθια και στην πλάτη;". Σταματήστε να... κοκκινίζετε κάθε φορά που θέλετε να ρωτήσετε κάτι σχετικό και ενημερωθείτε για θέματα αισθητικής από τους ειδικούς.

"Τι μπορώ να κάνω για τις τρίχες που «φύτρωσαν» ξαφνικά στο πιγούνι μου; Είναι αντιαισθητικές και ενοχλητικές."

Η λύση βρίσκεται στο τσιμπιδάκι, επισημαίνουν οι ειδικοί. Χρησιμοποιήστε ένα καλό τσιμπιδάκι, πιάστε την τρίχα όσο πιο κοντά στη ρίζα γίνεται και τραβήξτε την. Προσέξτε να μην τσιμπήσετε το δέρμα και μην αρχίσετε το «σκάλισμα» αν αφήσετε υπολείμματα τρίχας κάτω από το δέρμα.

Αν η τριχοφυΐα είναι μεγάλη, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό. Μπορεί να ευθύνεται σε πολυκυστικές ωοθήκες ή κάποια άλλη ορμονική πάθηση. Αν είστε γενικότερα τριχωτή (έχετε τρίχες στο μουστάκι ή ανάμεσα από τα φρύδια) τότε δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεφύγετε από τα γονίδια.


"Οι τρίχες του εφηβαίου μου έχουν γίνει άσπρες. Μπορώ να τις βάψω;"

Η απάντηση είναι θετική, αρκεί να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα βαφής. Για να είστε ασφαλής μην τοποθετήσετε βαφή στις τρίχες που βρίσκονται κοντά στον κόλπο. Επίσης, μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο ή αμμωνία αλλά προϊόντα με βάση το νερό, όπως η χέννα και το χαμομήλι.

"Αισθάνομαι σαν κλόουν όταν φοράω makeup. Υπάρχουν κόλπα για να επιλέξω ποιο ταιριάζει με το δέρμα μου;"

Δοκιμάστε τα χρώματα στο εσωτερικό του καρπού σας. Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν λανθασμένα το πίσω μέρος του χεριού τους ως οδηγό, το οποίο είναι συνήθως πιο σκούρο από το δέρμα στο πρόσωπό τους. Επίσης θα πρέπει να ελέγχετε πάντοτε το χρώμα στο φως του ήλιου. Αν βρίσκεστε σε κατάστημα ζητήστε έναν καθρέφτη και βγείτε έξω από το κτίριο για να το ελέγξετε. Όταν καταλήξετε σε κάποιο χρώμα, δοκιμάστε το στο πρόσωπό σας. Έχετε επίσης κατά νου ότι τον χειμώνα θα χρησιμοποιείτε διαφορετικό χρώμα από το καλοκαίρι.

"Πώς μπορώ να απαλλαγώ από την πιτυρίδα;"

Αυτές οι ενοχλητικές άσπρες νιφάδες μπορεί να είναι πραγματικά επίμονες. Η ξηρότητα της κεφαλής ή η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα αποτελούν τους συνήθεις υπόπτους. Το άγχος και οι ορμονικές διαταραχές μπορεί επίσης να συμβάλουν. Αγοράστε σαμπουάν που περιέχουν είτε σαλικυλικό οξύ είτε πυριθειόνη ψευδαργύρου. Χρησιμοποιήστε το ένα από τα δύο για δύο εβδομάδες και αν δεν «δουλέψει» δοκιμάστε το άλλο. Πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα.

"Τι είναι αυτά τα περίεργα εξογκώματα στα οπίσθια, την πλάτη και τα χέρια μου; Μοιάζουν με σπυράκια."

Τα καλά νέα: Δεν περνάτε ακμή. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται Θυλακική Υπερκεράτωση και ενώ τα ακριβή αίτια είναι άγνωστα, είναι πιθανότατα κληρονομική. Πρόκειται για κύτταρα του δέρματος που δεν βγαίνουν μέσω των θυλάκων, όπως θα έπρεπε, αλλά κολλούν εκεί. Μπορεί να ακούγεται αντι-αισθητικό, αλλά πετάξτε το σφουγγάρι: Το τρίψιμο προκαλεί ερεθισμό και επιδεινώνει την κατάσταση. Ψάξτε για προϊόντα περιποίησης με γαλακτικό οξύ ή ουρία. Αυτά τα συστατικά κάνουν τα κύτταρα του δέρματος λιγότερο κολλώδη και έτσι περνούν μέσα από τον θύλακα πιο εύκολα.

"Πώς μπορώ να διορθώσω τα κίτρινα νύχια στα δάχτυλα των ποδιών;"

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύετε, δεν φταίει το μανό αλλά η αντίδραση του ασετόν με το βερνίκι που προκαλεί αποχρωματισμό στα νύχια σας. Μετριάστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας μια βάση πριν εφαρμόσετε το μανό. Αν τα νύχια σας είναι, επίσης, παραμορφωμένα μπορεί να έχετε κάποιο μύκητα. Κλείστε ένα ραντεβού με τον δερματολόγο σας. Οι μύκητες θεραπεύονται ιδιαίτερα δύσκολα και επομένως όσο πιο γρήγορα βρείτε λύση, τόσο το καλύτερο.

"Μου άρεσε να βγάζω τα φρύδια μου όταν ήμουν μικρότερη αλλά τώρα πια τα θέλω πιο πυκνά και δεν μεγαλώνουν. Μπορείτε να μου συστήσετε μια αγωγή για να αναπτυχθούν;"

Ορισμένα προϊόντα που είναι κατασκευασμένα για να μεγαλώνουν οι βλεφαρίδες, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και στα φρύδια. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας για να δείτε αν το προϊόν που επιλέξατε είναι κατάλληλο για εσάς. Μια μικρή μελέτη έχει, επίσης, αποδείξει ότι το δεντρολίβανο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη τριχοφυΐας. Εν τω μεταξύ διορθώστε «πρόχειρα» το πρόβλημα, χρησιμοποιώντας ένα μολύβι για τα φρύδια.

"Έχω δοκιμάσει τρία διαφορετικά προϊόντα μαυρίσματος και πάντα καταλήγω με αυτό το neon πορτοκαλί δέρμα. Πώς μπορώ να πετύχω ένα φυσικό χρώμα;"

Τα σπρέι μαυρίσματος τείνουν να δημιουργούν στο δέρμα μια πορτοκαλί απόχρωση όταν το χρώμα που επιλέγετε είναι αρκετά σκούρο για τη φυσική σας απόχρωση. Για να επιτύχετε ένα αυθεντικό χρώμα, επιλέξτε έναν τόνο πιο ανοιχτό χρώμα από αυτό που νομίζετε ότι θέλετε. Αν για παράδειγμα θέλετε σκούρο δέρμα, επιλέξτε το μεσαίο. Κάντε απολέπιση πριν το εφαρμόσετε.

"Δοκίμασα την αποτρίχωση μπικίνι για πρώτη φορά. Μεγάλη αποτυχία: Ξεφλούδισα και προκάλεσα μελανιές. Τι έκανα λάθος;"

Αποτελεί ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Είτε το κερί που τοποθετήσατε ήταν πολύ ζεστό, είτε το δέρμα σας πολύ ξηρό. Μπορεί επίσης να το αφήσατε για πολλή ώρα ή να το τραβήξατε πολύ απότομα. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία. Για να θεραπεύσετε τα συμπτώματα, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη.

Ζωή Αποστολάκη 

http://www.mama365.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ