2013-02-16 21:12:02
Φωτογραφία για Για κάτι παραπάνω από κοινωνική αλληλεγγύη
του Δημήτρη Αναστασάκη

Κάποιοι δεν έχουν, ήδη, ενώ κάποιοι έχουν, ακόμα. Έτσι εξηγείται η παρατεταμένη διολίσθηση.

Αφού μια κοινωνία ανθρώπων αποτελείται από εξατομικεύσεις και απρόσωπα μέλη, για ποιο λόγο να εξακολουθώ να την αποκαλώ κοινωνία και όχι ζούγκλα αγρίων μονάδων σε συνάθροιση; Κι όταν αυτοί σημαίνουν αντί προσώπων, αριθμοί, γατί να μη τους ονομάζω νούμερα; Κι αντί για άνθρωποι σημαίνουν χρήματα, γιατί να μη τους θεωρώ αντικείμενα;

Αφού ο άνθρωπος παύει να θεωρεί ως άνθρωπο τον συνάνθρωπο, τότε τα πάντα είναι εφαρμόσιμα. Τούτο ζούμε.

Στυγνός καπιταλισμός εν όψει(?), που πτωχεύει, διαμελίζει γη και αξιοπρέπεια, μοσχοπουλώντας τη σε κομμάτια. Και μια πολιτική αθλιότητα καθόλα δουλική και συνεργάσιμη, πλήρως κομφορμιστική και ανεύθυνη. Ελάχιστες χιλιάδες συνανθρώπων μας στο χώμα, ήδη και άλλες περισσότερες χιλιάδες κάτω των ορίων της φτώχειας, θύματα κατ΄εξοχήν της μεταπολιτευτικής φούσκας.


Ο δε πολιτικός χώρος, σωσίβια λέμβος που σαρκώνει το ”ο σώζων εαυτώ σωθήτω”, με κορώνες, ασυλία, ναρκισσιστικές πόζες και νόμιμη ένοπλη προστασία.

Μια χώρα έθνος σε μαφιόζικη ομηρία offshore;

Αυτές οι επί του παρόντος εντυπώσεις από ένα άθλιο σύστημα που μυρίζει τα σκατά του βολεμένο εκεί που κατσικώθηκε, από όποτε, αναζητώντας εξιλαστήρια θύματα σε όλη την επικράτεια για να καλύψει τα οικονομικά κενά χαράδρες των όσων άλλων τα προκάλεσαν.

Και μόνο ο όρος Κράτος, παραπέμπει σε εποχές φασιστικές, που προφανώς δεν απήλθαν κι ας μας έλεγαν άλλα. Ακόμα πολιτεία δεν γίναμε και έτσι όπως πάμε,δεν θα το συναντήσουμε στην διεύθυνση της πορείας που βαδίζουμε.

Εξάλλου, άλλοι αποφασίζουν για εμάς, όπως ”πάντα”, ενώ ”εμείς” θανάσιμα κομματόθρησκοι και προσωπολάτρες εισπνέουμε την καθιερωμένη παραμύθα, ακόμα και όταν θεωρούμαστε ληγμένα τραπεζογραμμάτια.

Το λοιπόν, σαν νούμερο που ”εξελίχθηκες”, δεν έχεις παρά να λες, yes sir !

…εκτός αν…»
freepen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στο ΟΑΚΑ (και) ο Ντέμης
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στο ΟΑΚΑ (και) ο Ντέμης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ