2013-02-16 21:13:09
Φωτογραφία για «Με 600 ερωτήσεις ανά μάρτυρα η προανακριτική δεν τελειώνει ούτε σε ένα χρόνο»
Προβληματισμός επικρατεί στους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή με την τακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως προς την εξέταση των μαρτύρων. Η πλευρά της ΝΔ κάνει λόγο για τακτική παρακώλυσης και χρονικού εκτροχιασμού, με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να ενημερώνει τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη ότι το κόμμα του βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταγγελία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πολύωρη εξέταση του πρώην νομικού συμβούλου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Αναστάσιου Μπάνου. Στην εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα πρωταγωνίστησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και κράτησε περίπου πέντε ώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερωτήσεις που υποβλήθηκαν στον μάρτυρα μόνο από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν τις 600.

Το περιστατικό αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η προανακριτική επιτροπή έχει μετατραπεί σε χώρο διαρκών αντιπαραθέσεων μεταξύ των μελών της, τους απίστευτους διαλόγους που εκτυλίσσονται σε αυτή, τη μόνιμη σχεδόν ένταση, αλλά και την εικόνα διάλυσης που παρουσίασε την προηγούμενη Πέμπτη η επιτροπή, καθώς τις περισσότερες ώρες της εξέτασης έβγαιναν εκτός αίθουσας οι περισσότεροι βουλευτές και μέσα ήταν μόνο το προεδρείο της επιτροπής και η κυρία Κωνσταντοπούλου που ρωτούσε, προβληματίζει τον κ.Μαρκογιαννάκη που αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες από βδομάδα.

Χαρακτηριστικό του χρονικού εκτροχιασμού των εργασιών της επιτροπής είναι το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στην προανακριτική έχει πάει τρεις φορές στην επιτροπή, ωστόσο καμία δεν κατάφερε να εξετασθεί από τα μέλη της γιατί δεν..
. υπήρχε χρόνος. Η κατάθεσή του αναβαλλόταν γιατί η επιτροπή είχε ξεφύγει από το χρονικό πλαίσιο που είχε τεθεί καθώς εξέταζε τους μάρτυρες που προηγούνταν του κ. Βαξεβάνη για περισσότερο χρόνο από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Η ΝΔ ένα βήμα πριν την επίσημη καταγγελία της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Ομως δεν είναι μόνο ο κ.Μαρκογιαννάκης που αντιδρά. Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης υπήρξε σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου τον πρόεδρο της επιτροπής και τους βουλευτές μέλη της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Ανδρέα Κουτσούμπα.

Ο κ.Βαρβιτσιώτης είπε στον κ.Μαρκογιαννάκη ότι οι βουλευτές της ΝΔ είναι στα πρόθυρα της επίσημης καταγγελίας της διαδικασίας της οποίας ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την παρακώλυση του έργου της επιτροπής, τον χρονικό εκτροχιασμό αλλά και ουσιαστικά τον εκτροχιασμό της έρευνας σε κατευθύνσεις, οι οποίες δεν έχουν σχέση με την εντολή που πήρε η επιτροπή από τη Βουλή.

Γεωργιάδης: Η επιτροπή κινδυνεύει να γίνει σούργελο

Με τη θέση Βαρβιτσιώτη συντάχθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης λέγοντας πως η επιτροπή κινδυνεύει να γίνει σούργελο. Μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης εκτίμησε ότι αν η επιτροπή συνεχίσει με το ρυθμό αυτό η διαδικασία θα ξεχειλώσει και η Επιτροπή θα κάνει πολλούς μήνες να τελειώσει. «Θα φτάσουμε να βγάλουμε πόρισμα του χρόνου, όπου δεν θα ασχολείται κανείς με τη λίστα Λαγκάρντ» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης .

Αγρια κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου

Ομως ο βουλευτής δεν έμεινε μόνο εκεί. Κατηγόρησε την κυρία Κωσταντοπουλου ότι η τακτική που εφαρμόζει δεν αντέχεται από κανένα ανθρώπινο ον εκτός από εκείνους που έχουν κάποιους συγκεκριμένους βιολογικούς ή ψυχικούς καταναγκασμούς. «Είστε προσβλητικότατος και χυδαίος» του απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος της είπε ότι αν συνεχίσει έτσι ούτε στις 25 Φεβρουαρίου του '14 δεν θα έχει τελειώσει η επιτροπή.

Η κόντρα των δυο συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους με τον κ.Γεωργιαδη να λέει ότι δεν είναι δούλος της κυρία Κωνσταντοπούλου και ότι δεν είναι υποχρεωμένος να οργανώνει τη ζωή του βάσει της δικής της φύσης και διάθεσης .

Την Ζωή Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας λέγοντας ότι αν η ΝΔ σκέφτεται να προχωρήσει σε μεγάλες αποφάσεις και βαρύγδουπες καταγγελίες και εξαγγελίες ας το κάνει κι ας σηκώσει το βάρος της όποιας ευθύνης της για την απαξίωση της Επιτροπής. «Δεν ιδρώνει το αυτί μας από τέτοιες απειλές» ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Χαλβατζής: Να περιοριστεί ο χρόνος των ερωτήσεων, έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής υποστήριξε τις θέσεις της ΝΔ όσον αφορά τον περιορισμό του χρόνου στις ερωτήσεις των βουλευτών, λέγοντας ότι πρέπει να μπουν κάποιοι ελάχιστοι κανόνες και ένα χρονικό όριο λειτουργίας της επιτροπής .

«Εχουμε αρκετές δουλειές και δραστηριότητες» ανέφερε ο κ.Χαλβατζής και δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κλειστεί μόνιμα στην Επιτροπή.

Ο Μαρκογιαννάκης κάνει λόγο για παγίδα στην οποία έπεσε η Κωνσταντοπούλου και υπόσχεται αποκαλύψεις τη Δευτέρα

Πάντως στη διάρκεια της πολύωρης εξέτασης του κ.Μπάνου και ανάμεσα στις δεκάδες εντάσεις του κ.Μαρκογιαννάκη με την κυρία Κωνσταντοπούλου κάποια στιγμή ο πρόεδρος της είπε ότι έπεσε σε παγίδα και τη Δευτέρα θα την αποκαλύψει. Η Ζωή Κωνταντοπούλου τον κατηγόρησε ότι στήνει παγίδες στα μέλη της Επιτροπής, και ότι αυτό υποσκάπτει το έργο της.

Και ενώ ο κ.Μαρκογιαννάκης είχε την ελπίδα ότι εκείνη τη στιγμή θα τελείωνε η εξέταση του κ.Μπάνου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ακάθεκτη του είπε να κρατήσει τις παγίδες για τον εαυτό του, να αποκαλύψει τη Δευτέρα την παγίδα στην οποία αναφέρεται αλλά μέχρι τότε εκείνη έχει ερωτήσεις να κάνει.

Φωτο: Εurokinissi

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
WATER PRIVATIZATION THREATS IN EUROPE
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
WATER PRIVATIZATION THREATS IN EUROPE
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ