2013-02-16 23:24:34
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστη για απάνθρωπη μεταφορά στρατιωτών
Είμαι κάτοικος του ακριτικού δήμου Διδυμοτείχου του Νομού Έβρου. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης μας νωρίς το πρωί και το μεσημέρι, ένα δύσμορφο φορτηγό του στρατού που το έχουν διασκευάσει, λέει, για να μεταφέρει προσωπικό στην καρότσα του. Έμαθα ότι αυτό μεταφέρει στελέχη από το στρατόπεδο του Πρωτοκλησίου στο Διδυμότειχο και αντίστροφα. Και ρωτώ:

Πρώτον, το χειμώνα που οι θερμοκρασίες εδώ πέφτουν πολύ κάτω του μηδενός πως θερμαίνεται αυτή η καρότσα;

Δεύτερον, πόσο ακόμη πρέπει να υποβιβαστεί η αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων;

Τρίτον, αυτοί που διέταξαν κάτι τέτοιο, ξέρουν πόσο επικίνδυνος είναι ο δρόμος Διδυμότειχο – Μάνδρα, ειδικά τις ώρες που αυτό μετακινείται; Απορώ, τι ασφάλεια μπορεί να παράσχει η καρότσα ενός φορτηγού ακόμη και σε ένα απλό τρακάρισμα; Πρέπει δηλαδή να θρηνήσουμε θύματα για να το συνειδητοποιήσουν;

Εάν μεταφέρουν έτσι τα στελέχη τους, φαντάζομαι πως μεταφέρονται οι φαντάροι. Ίσως να είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα από τα σακιά με πατάτες.

Δεν υπάρχει ένα λεωφορείο για να τους μεταφέρει σαν ανθρώπους και όχι σαν ζώα; Στην Αθήνα, στο Πεντάγωνο, υπάρχουν δεκάδες λεωφορεία για να μεταφέρουν τα βύσματα στα σπίτια τους, την ώρα που μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ο ακριτικός Έβρος έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητά τους.

Κρίμα που συμπεριφέρονται έτσι στους φρουρούς των συνόρων μας. Ντρέπομαι για λογαριασμό τους.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ