2013-02-17 11:18:41
Φωτογραφία για Γιατί αυτοκτονούν οι Τούρκοι Μόνιμοι Υπαξιωματικοί;
Από πρόσφατη διαδήλωση: Oι γυναίκες των μον. υπαξιωματικών επαναστατούν: Οι διοικητές υποτιμούν και προσβάλλουν τους άνδρες μας και οι γυναίκες τους εμάς!!!

Σχετικά άρθρα:

Γιατί προδίδουν την πατρίδα τους οι Τούρκοι αξιωματικοί;

Μέρος Α': Μια μεγάλη αλήθεια για το «τουρκικό» έθνος

Μέρος B': Ο πατριωτισμός των Τούρκων

Μέρος Γ': Βόμβα στα θεμέλια της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας!!! 110 παραιτήσεις πιλότων μαχητικών!!!

Μέρος Δ': Περί τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Στα άρθρα που παρατίθενται ανωτέρω ως σχετικά, με αφορμή το σκάνδαλο πορνείας και κατασκοπείας και τις αναταράξεις που προκάλεσε στο τουρκικό στράτευμα, κάναμε διάφορες προσεγγίσεις στην ιδιοσυγκρασία, την ψυχοσύνθεση και τον τρόπο συγκρότησης της πατριωτικής συνείδησης του Τούρκου αξιωματικού.

Τώρα ήλθε η ώρα να θίξουμε ένα άλλο ζήτημα, αυτό της θέσης των Μονίμων Υπαξιωματικών στις ΤΕΔ, με αφορμή τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό αυτοκτονιών ατόμων αυτής της επαγγελματικής τάξης το τελευταίο διάστημα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, το τελευταίο διάστημα έχουν αυτοκτονήσει 29 Μόνιμοι Υπαξιωματικοί των ΤΕΔ!

Τελευταίο περιστατικό η αυτοκτονία του Νατζί Ντεμίρ, ο οποίος υπηρετούσε ως μόνιμος υπαξιωματικός επί 22 χρόνια στον τουρκικό στρατό, στις 30 Ιανουαρίου αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του πιστόλι, στη μονάδα του, την 10η Αυτοκινούμενη Ταξιαρχία Πεζικού, που έχει έδρα το Μπίτλις, στο Κουρδιστάν. Ήταν ο όγδοος μόνιμος υπαξιωματικός που έδωσε τέλος στη ζωή του από τις 13 Νοεμβρίου 2012.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Συνταξιούχων Υπαξιωματικών Τουρκίας  (TEMAD), από τις 8 Οκτωβρίου 2010 μέχρι την αυτοκτονία του Νατζί Ντεμίρ, στις 30 Ιανουαρίου, 29 μόνιμοι υπαξιωματικοί έδωσαν τέλος στη ζωή τους, για διαφόρους λόγους ο καθένας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο το TEMAD, Αχμέτ Κεσέρ, οι κυριότεροι λόγοι των αυτοκτονιών είναι οι παρενοχλήσεις και η κακή συμπεριφορά των αξιωματικών απέναντι στους μονίμους υπαξιωματικούς και οι οικονομικές δυσκολίες.

Η γυναίκα του αυτόχειρα Ντεμίρ, Σεβντά, μιλώντας στην εφημερίδα Ραντικάλ, ανέφερε ότι υπεύθυνοι για την αυτοκτονία του άνδρα της είναι ο διοικητής 10ης Ταξιαρχίας και ο Διοικητής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Τάτβαν, όπου υπαγόταν το τάγμα που υπηρετούσε.

Η Σεβντά είπε συγκεκριμένα: "Ο άνδρας μου δεχόταν ψυχολογική πίεση από τους ανωτέρους του. Πήρε δυο μήνες αναρρωτική άδεια και όταν επέστρεψε στην υπηρεσία του, του ανατέθηκαν ακόμα πιο δύσκολα καθήκοντα. Εγώ θεωρώ υπεύθυνους για το θάνατο του ανδρός μου τον διοικητή της ταξιαρχία και τον διοικητή του στρατιωτικού νοσοκομείου. Το άσκησαν ψυχολογική πίεση και τον ώθησαν στην αυτοκτονία".

Ο πρόεδρος του TEMAD, Αχμέτ Κεσέρ με τη σειρά του δηλώνει: "Μεγάλος είναι ο ρόλος στις αυτοκτονίες μονίμων υπαξιωματικών των οικονομικών προβλημάτων και της κακής συμπεριφοράς από τους αξιωματικούς στις μονάδες που υπηρετούν."

Να υπογραμμίσουμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι στις ΤΕΔ υπάρχει σαφέστατη ταξική διαχωριστική γραμμή μεταξύ αξιωματικών και μονίμων υπαξιωματικών, κατάσταση που προκαλεί άσβεστο ταξικό μίσος μεταξύ τους.

Μάλιστα, εκτός από τη σκληρή και μειωτική συμπεριφορά των αξιωματικών απέναντι στους μονίμους υπαξιωματικούς μέσα στις μονάδες, υπάρχουν και στοιχεία κοινωνικού χαρακτήρα, που βαθαίνουν το ταξικό χάσμα και το μίσος μεταξύ αξιωματικών - μον. υπαξιωματικών!

Συγκεκριμένα, είναι γνωστές οι διευκολύνσεις και τα πολυτελή προνόμια που απολαμβάνουν οι αξιωματικοί και οι οικογένειές τους στις Λέσχες Αξιωματικών, του Ξενώνες Αξιωματικών, που είναι σαν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, τις Κατοικίες Αξιωματικών και τα Θέρετρα Καλοκαιρινής Διαβίωσης των Αξιωματικών. Υπογραμμίζεται ότι όλα αυτά τα απολαμβάνουν κυρίως οι οικογένειες, οι γυναίκες, τα παιδιά και οι συγγενείς των αξιωματικών, αναλόγως βαθμού και θέσεως, ενώ σε όλα τα παραπάνω δεν απαγορεύεται απλώς η είσοδος, αλλά ακόμα και η διέλευση των μονίμων υπαξιωματικών και των οικογενειών τους από έξω. Σημειώνεται ότι οι αντίστοιχες ευκολίες και παροχές που προβλέπονται για τους μον. υπαξιωματικούς και τις οικογένειές τους, στεγάζονται σε άλλα κτίρια, μακριά από αυτά των αξιωματικών!

Το θέμα της υποτιμητικής συμπεριφοράς και αντιμετώπισης των αξιωματικών απέναντι στους μον. υπαξιωματικούς έχει αναδειχθεί πολλές φορές, κυρίως μετά από κινήσεις των μον. υπαξιωματικών, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες (15 Φεβρουαρίου 2013) οι γυναίκες των τελευταίων πραγματοποίησαν διαδήλωση, καταγγέλλοντας τους αξιωματικούς, τους διοικητές και τις γυναίκες τους για την προσβλητική συμπεριφορά απέναντί τους, όπως δείχνει και η φωτογραφία.

Αν σε όλα αυτά προστεθούν και τα δύσκολα καθήκοντα που ανατίθενται στους μονίμους υπαξιωματικούς στο Κουρδιστάν, στον αγώνα εναντίον των ανταρτών του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, καθώς και η γενική κατάσταση που επικρατεί στις ΤΕΔ, μετά την εξάρθρωση των παραστρατιωτικών μηχανισμών, τότε προκύπτει μια κατάσταση που επιβαρύνει τη θέση των μονίμων υπαξιωματικών, οι οποίοι βρίσκουν διέξοδο στην αυτοχειρία.

Μαζί με τα θέματα που θίξαμε στα τέσσερα σχετικά άρθρα, είναι και το θέμα των αυτοκτονιών των μονίμων υπαξιωματικών ένα από αυτά που χρήζουν παρακολούθησης και ανάλυσης, των προκλήσεων και της εξ Ανατολών απειλής συνεχιζομένης γαρ!
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ