2013-02-17 11:35:51
Φωτογραφία για Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι βασικοί υποψήφιοι στην Κύπρο
Άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι τρεις βασικοί υποψήφιοι στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του έβδομου προέδρου της Κυπριακής Δημκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, που υποστηρίζεται και από το ΔΗΚΟ, έστειλε μήνυμα υπέρβασης των κομματικών γραμμών. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Λεμεσό σημείωσε ότι «το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι άλλο από τη σωτηρία της πατρίδας και όχι η σωτηρία κομμάτων και πολιτικών».

Ο κ. Αναστασιάδης, έχοντας δίπλα του τα εγγόνια του, χαρακτήρισε κρίσιμες τις εκλογές, από τις οποίες, είπε, θα προκύψει μια κυβέρνηση εθνικής ευθύνης που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας και το Κυπριακό.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους πολίτες «να μη ψηφίσουν με βάση ιδεολογικές αναφορές, αλλά με γνώμονα το καλό του τόπου». Ο ίδιος, όπως είπε, την επομένη των εκλογών θα πορευτεί ξεπερνώντας ιδεολογικές και κομματικές διαφορές, «προκειμένου ενώνοντας δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση».


Ο υποψήφιος Σταύρας Μαλάς,που στηρίζεται από το ΑΚΕΛ, κάλεσε το λαό να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Χαρακτήρισε τη σημερινή διαδικασία ως « ένα ιστορικό κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου και κάλεσε όλο το λαό να συμμετέχει, δια της ψήφου, στη συγγραφή της ιστορίας».

«Σήμερα είναι η ημέρα του κυπριακού λαού να μιλήσει. Σήμερα με την εκλογική διαδικασία αρχίζει το σημαντικότερο κεφάλαιο στην ιστορία του κυπριακού λαού, το πιο ιστορικό κάλεσμα πρέπει να μας βρει όλους συμμέτοχους, ώστε όταν κοιτάμε πίσω να δούμε ο καθένας τη δική του συνεισφορά», είπε.

Ο κ. Μαλάς έκανε επίσης γνωστό ότι χθες το βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, στον οποίο μετέφερε την έντονη ανησυχία του για τα όσα δρομολογούνται εις βάρος της Κύπρου για το ζήτημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με την προσπάθεια διορισμού ιδιωτικής εταιρείας για τον έλεγχο της εφαρμογής της κυπριακής νομοθεσίας.

Ο υποψήφιος πρόεδρος σημείωσε ότι ο κ. Σούλτς έλαβε σοβαρά υπόψη τα όσα του μετέφερε.

Οι πολίτες με την ψήφο τους κρίνουν το μέλλον της πατρίδας μας, ανέφερε ο υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας, που στηρίζεται από την ΕΔΕΚ και μερίδα του ΔΗΚΟ.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι « οι πολίτες είτε θα αποφασίσουν επιστρέφοντας σε πρακτικές του παρελθόντος, σε πρακτικές που οδήγησαν την Κύπρο στη σημερινή κατάσταση ή θα επιλέξουν το νέο, το καινούργιο, προκειμένου η Κύπρος να πάει μπροστά». Μαζί, σημείωσε, μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία.
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ