2013-02-20 12:20:04
Φωτογραφία για Αχαΐα: «Έσβησε» η… φωτιά για την ΕΛ.ΑΣ. - Στο αρχείο η υπόθεση της πυρκαγιάς στα κρατητήρια Αιγίου
Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγίου το περασμένο καλοκαίρι, μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διετάχθη και ολοκληρώθηκε δίχως, όπως προέκυψε, να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Οι υπεύθυνοι που διενήργησαν την ΕΔΕ, κατέληξαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PatrasTimes, στο συμπέρασμα πως τελικά… δεν υπήρξε καμία φωτιά, παρά τις αντίθετες καταθέσεις τόσο του μάρτυρα - αστυνομικού όσο και του αρμοδίου τότε Εισαγγελέα που είχε ασκήσει ποινική δίωξη στον κρατούμενο για πρόκληση φθορών.

Σύμφωνα με πηγές του PatrasTimes, ο αστυνομικός που εκτελούσε υπηρεσία στις 28 Ιουλίου 2012, οπότε και συνέβη το περιστατικό στην κατάθεσή του, αναφέρει με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε και πως ο κρατούμενος έβαλε φωτιά στα κλινοσκεπάσματα.

Μάλιστα φέρεται να έχει δηλώσει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, πως ο δράστης έβαλε φωτιά για άγνωστο λόγο στην κουβέρτα και αμέσως με τη χρήση πυροσβεστήρα, προέβησαν στην έγκαιρη κατάσβεσή της.


Εκτός των άλλων, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι πως στο βιβλίο εντολών της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρουν πηγές, υπάρχει και η έγγραφη αναφορά εκείνη την ημέρα, του Αστυνομικού Διευθυντή στην Αιγιαλεία, πως τα περιπολικά και οι αστυνομικοί θα πρέπει να παραμείνουν στο σημείο, υπό το φόβο εξέγερσης.

Αρκετές φορές, κατά καιρούς, το PatrasTimes έχει αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα κρατητήρια του Αιγίου και πολύ περισσότερο τις ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας έχει αναδείξει και καταγγείλει μέσω εγγράφων, τα πολλαπλά αυτά ζητήματα με φόντο πάντα τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.

Όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Ένωσης και μέλος της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Κωνσταντόπουλος σχολιάζοντας τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό πως «σε μια εποχή που η εγκληματικότητα χτυπά κόκκινο θα περίμενε κανείς ότι η πολιτεία θα έδινε στον Έλληνα αστυνομικό όλα τα εχέγγυα εκείνα για να την αντιμετωπίσει. Δυστυχώς όμως, κάνει ότι είναι δυνατόν για να αποδυναμώσει την ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στους εγκληματίες».

Τι είχε συμβεί εκείνο το βράδυ

Σύμφωνα και τότε με πληροφορίες του PatrasTimes, το βράδυ της 28ης Ιουλίου 2012, στα κρατητήρια του Αιγίου, βρίσκονταν έντεκα άτομα, εκ των οποίων οι δέκα αλλοδαποί και ο ένας Έλληνας. Ένας εξ αυτών από την αρχή αντιδρούσε για την παραμονή του στο συγκεκριμένο χώρο, και λίγη ώρα αργότερα, με κάποιο τρόπο που παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστος, κατάφερε και έβαλε φωτιά στα κλινοσκεπάσματα με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Εδώ όμως είναι και το ζήτημα… καθώς σκοπός κρατητηρίου δεν υπήρχε και ο αξιωματικός υπηρεσίας εμφανίζεται κατόπιν εντολής των ανωτέρων του να εκτελεί και τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ενώ παράλληλα ήταν επιφορτισμένος και με άλλες αρμοδιότητες, όπως για παράδειγμα τη σύνταξη δικογραφιών, την υποβολή μηνύσεων, ή οτιδήποτε άλλο προέκυπτε.

Καθαρά, λοιπόν, από τύχη, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και ευτυχώς ούτε τότε, αλλά ούτε και μέχρι στιγμής, δεν έχουμε θρηνήσει την απώλεια ανθρώπινης ζωής.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ