2013-02-21 11:27:04
Φωτογραφία για Σύννεφα απεργιών στα λιμάνια Λάρνακας - Βασιλικού
Αναπόφευκτες θα πρέπει να θεωρούνται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στους λιμενικούς χώρους αφού οι συντεχνίες των λιμενικών υπαλλήλων ΣΥΑΛΚ και ΣΥΠΑΛΚ προσανατολίζονται σε μέτρα αντίδρασης σε σχέση με την απόφαση της Αρχής Λιμένων να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και σε ξεπούλημα, όπως υποστηρίζουν, υπηρεσιών της στο λιμάνι Λάρνακας και Βασιλικού. Οι δύο συντεχνίες, που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των λιμενικών υπαλλήλων, βρίσκονται με το σπαθί στο χέρι προκειμένου να διεκδικήσουν δυναμικά πλέον τα δικαιώματα των μελών εάν μέσα στις επόμενες μέρες δεν υπάρξει η απαιτούμενη ευαισθητοποίηση από την Αρχή Λιμένων.

Οι συντεχνίες επιρρίπτουν εξ ολοκλήρου στην εργοδοτική πλευρά την ευθύνη για την αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων αφού, όπως υποστηρίζουν, συνεχίζει να τηρεί μια απαράδεκτη στάση επιμένοντας στην μονομερή απόφαση για παραχώρηση των υπηρεσιών πλοήγησης και ρυμούλκησης των πλοίων στο Terminal VVTV στο λιμάνι Βασιλικού και την παραχώρηση των συγκεκριμένων υπηρεσιών στην ιδιωτική εταιρεία VTS Tug Boat Services.


Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, η Αρχή Λιμένων λανθασμένα, παράνομα και παράτυπα, αποφάσισε την παραχώρηση των υπηρεσιών πλοήγησης και ρυμούλκησης στο λιμάνι Βασιλικού στην ιδιωτική εταιρεία VTS Tug Boat Services χωρίς να ληφθεί υπόψη η απώλεια εσόδων από μια κερδοφόρα υπηρεσία της.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της απόφασης όπως υποστηρίζουν οι Συντεχνίες, η Αρχή Λιμένων θα απολέσει έσοδα €12,8 εκατ. τα οποία θα καρπωθεί ιδιωτική εταιρεία.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας έγινε απευθείας χωρίς τις αναγκαίες και απαιτούμενες προσφορές σε μια εταιρεία χωρίς προϊστορία και με χρόνο διαρκείας 28 χρόνων, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι προοπτικές εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ. Γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετα και εύλογα ερωτηματικά και απορίες.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν ταυτόχρονα την έντονη δυσφορία τους και για το γεγονός ότι το λιμάνι Λάρνακας ξεπουλιέται σε μια περίοδο όπως τονίζουν που η Αρχή Λιμένων γίνεται δέκτης καθημερινών αιτήσεων από μεγάλες εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους μέσω του λιμανιού.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ