2013-02-23 16:03:04
Φωτογραφία για Όλο και περισσότεροι ζητούν μετάθεση
Aύξηση εμφανίζουν φέτος οι αιτήσεις για απόσπαση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το Εθνος, οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 15.000, αφού μόνο για την Πρωτοβάθμια έφτασαν τις 7.778. Απο αυτούς ο μεγαλύτερος αριθμός αφορά στους δασκάλους και μετά σε νηπιαγωγούς και σε άλλες ειδικότητες, όπως αγγλικής γλώσσας, μουσικής κ.ά. Οπως αναφέρει ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ, Δημήτρης Μπράτης, «η ανακοίνωση των μεταθέσεων του 2013, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης υποβολής των αιτήσεων, εκτιμώ ότι θα γίνει στα τέλη Απριλίου».

Πέρυσι υποβλήθηκαν συνολικά 8.813 αιτήσεις μετάθεσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που ικανοποιήθηκαν ανήλθε στις 2.143, ποσοστό 24,32%. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ήδη έχει γίνει η ανακοίνωση των πινάκων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, κλάδο, ειδικότητα και μονάδες μετάθεσης κατά κριτήριο και στο σύνολό τους) των αιτουμένων μετάθεση εκπαιδευτικών.


Επίσης μέχρι χθες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, έπρεπε να υποβληθούν ενστάσεις ώστε να γίνει διόρθωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων στην περίπτωση δικαίωσης από τα αρμόδια ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ τυχόν υποβληθεισών ενστάσεων από τους ενδιαφερομένους. Τα κριτήρια για τις μεταθέσεις είναι: Η συνολική υπηρεσία. Η συνυπηρέτηση. Οι οικογενειακοί λόγοι. Οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν. Η εντοπιότητα. Η πρώτη προτίμηση. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των εκπαιδευτικών κατά τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπερέχουν κατά κριτήριο.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ