2013-02-23 20:45:03
Φωτογραφία για Αίγυπτος: Έκκληση Ελ Μπαραντέι για μποϊκοτάζ των βουλευτικών εκλογών
Έκκληση για μποϊκοτάζ των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο απηύθυνε... το ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

Ο Ελ Μπαραντέι, πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), σημείωσε ότι ανάλογη έκκληση είχε απευθύνει και το 2010 επί προεδρίας του Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος τελικά απομακρύνθηκε από την εξουσία τον επόμενο χρόνο.

«Σήμερα, επαναλαμβάνω την έκκλησή μου, δεν θα συμμετάσχω σε πράξη εξαπάτηση», έγραψε ο κ. Ελ Μπαραντέι σε σχόλιό του στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι «το μποϊκοτάζ των εκλογών είναι ο συντομότερος τρόπος για να αποκαλυφθεί η πλαστή δημοκρατία και να επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία μας».

Ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι έχει ζητήσει τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των μελών της Κάτω Βουλής, που θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις γύρους αρχής γενομένης από τις 27 Απριλίου, στις πέντε εκλογικές περιφέρειες της χώρας, περιλαμβανομένου του Καΐρου.

Ο τέταρτος και πέμπτος γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 19-20 Ιουνίου με πιθανότητα επαναληπτικού γύρου στις 26-27 Ιουνίου.

Η κίνηση του Μόρσι γίνεται σε μία περίοδο όπου κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις του ισλαμιστή προέδρου και της κυρίως κοσμικής αντιπολίτευσης. Πολλοί ηγέτες της αντιπολίτευσης έχουν προειδοποιήσει ότι οι εκλογές κινδυνεύουν να γιγαντώσουν την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γιώργος καλεί Ομπάμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γιώργος καλεί Ομπάμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ