2013-02-25 15:30:06
Φωτογραφία για ΕΡΕΥΝΑ Οι φυσικές τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο
Η φύση έχει προβλέψει και μας προμηθεύει με τρόφιμα που είναι φυσικές ασπίδες σε διάφορες ασθένειες και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά ακόμα και με τον καρκίνο.

Βρετανοί επιστήμονες μετά από επισταμένες έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δημητριακά, τα φασόλια και οι ξηροί καρποί μπορούν να αποτρέψουν την επάρατη νόσο.

Οι τροφές αυτές περιέχουν σύμφωνα με την επιστημονική ορολογία τη φυσική ουσία ινοσιτόλ-πενταφωσφορικό άλας (inositol pentakisphosphate), το οποίο αποτρέπει την ανάπτυξη όγκων.

Την ίδια ουσία έχουν ο αρακάς και οι φακές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση "Cancer Research".

Οι ερευνητές του University College στο Λονδίνο δοκίμασαν το ινοσιτόλ-πενταφωσφορικό άλας που βρίσκεται στα φασόλια, τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά, σε ποντίκια με καρκίνο.

Διαπίστωσαν ότι κατάφερε επιτυχώς να εξαλείψει τους όγκους. Έκανε μάλιστα περισσότερο αποτελεσματική τη θεραπεία κατά των καρκινικών κυττάρων των ωοθηκών και των πνευμόνων.

Επόμενο βήμα για τους επιστήμονες, είναι να διαπιστωθεί αν η ευεργετική δράση του φωσφορικού άλατος μπορεί να αξιοποιηθεί σε μία θεραπεία για ανθρώπους, ενισχύοντας και τη δράση των χημειοθεραπειών.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τώρα Κύπελλο για Ολυμπιακό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τώρα Κύπελλο για Ολυμπιακό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ