2013-02-25 15:58:05
Φωτογραφία για Δημοτικό Σχολείο Βάρδας: Σε κάθε νεροποντή πλημμυρίζει το προαύλιο
Παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βάρδας έκαναν αναγνώστες του ilialive.gr. Μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις παρουσιάστηκε ξανά το φαινόμενο να πλημμυρίσει το προαύλιο του σχολείου και κυρίως κάποια σημεία, όπου οι μαθητές πρέπει να διασχίσουν, έξω από το κυλικείο και το γυμναστήριο του σχολείου. Τα παράπονα έντονα γιατί οι 300 μικροί μαθητές είναι αναγκασμένοι να περπατούν μέσα στα νερά και τις λάσπες, στο καταχείμωνο.

Και όμως εν έτει 2013, υπάρχουν τέτοιοι χώροι εκπαίδευσης όπου τα μικρά παιδιά πρέπει να βρεθούν και βιώσουν αυτές τις δοκιμασίες. Να περπατούν σε ένα προαύλιο με χώμα, που πλημμυρίζει με την πρώτη μπόρα. Γονείς μιλώντας sto ilialive.gr τόνισαν πως δεν είναι δυνατό να υποβάλλονται τα παιδιά τους σε αυτή τη δοκιμασία, να μπαίνουν και να βγαίνουν στο σχολείο πατώντας μέσα στα νερά, επειδή δεν υπάρχει μέριμνα από τους αρμοδίους.


«Τα παιδιά γυρίζουν σπίτι κρυωμένα και αυτό είναι μόνο μια από τις δυσάρεστες συνέπειες της κατάστασης που επικρατεί στο σχολείο. Δεν μπορούν να παρέμβουν στο προαύλιο ώστε να μην επικρατεί αυτή η κατάσταση;» αναρωτήθηκε γονέας που απευθύνθηκε στο ilialive.gr.

Όπως μας επισήμανε λύση υπάρχει στο σχολείο αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει να την υλοποιήσει. Πέρα από το μεγάλο κόστος της ανάπλασης του σχολείου μέσα από προγράμματα που αντίστοιχα έχουν υλοποιηθεί σε άλλες σχολικές μονάδες της Ηλείας, μπορεί να γίνει και το εξής απλό, ώστε να φεύγουν τα νερά. Να ανοίξει και πάλι η παροχέτευση που μετά από άλλες εργασίες που έγιναν στο προαύλιο, έκλεισε, ώστε να μην υπάρχει συγκέντρωση των όμβριων στους χώρους που χρησιμοποιούν τα παιδιά.

«Δεν γίνεται τα παιδιά μας εν έτει 2013, να είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Δεν γίνεται μετά από κάθε δυνατή βροχή να επικρατεί αυτή η κατάσταση» τόνισε γονέας από την περιοχή της Βάρδας.

Να σημειωθεί πως κάποιοι γονείς έλαβαν την πρωτοβουλία να επισκευάσουν και έναν άλλο χώρο για τα παιδιά, όπως είναι η παιδική χαρά. Αλλά το συνολικό κόστος για αυτούς είναι μεγάλο και ζητούν από τη δημοτική αρχή να παρέμβει ώστε, έστω και η παιδική χαρά να συνεχίσει να αποτελεί «χαρά» για τα μικρά παιδιά.

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΠΟΜΠΙ ΜΟΥΡ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΠΟΜΠΙ ΜΟΥΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ