2013-03-03 09:37:02
Φωτογραφία για Τζον Κέρι: Ανάγκη για δανειακή συμφωνία Αιγύπτου με ΔΝΤ
Η ανάγκη της Αιγύπτου να καταλήξει σε μία δανειακή συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι "κυρίαρχη", δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Ο Κέρι είπε επίσης πως είναι σίγουρος ότι συνεργασία των ΗΠΑ με την Αίγυπτο μπορεί να υπάρξει μόνο αν το Κάιρο κάνει τις σωστές θεμελιώδεις επιλογές όσον αφορά το ΔΝΤ.

Η Αίγυπτος δήλωσε την Πέμπτη πως θα προσκαλέσει μία ομάδα του ΔΝΤ για να ξαναρχίσει τις συνομιλίες για ένα δάνειο 4,8 δισ. δολαρίων και ο υπουργός Επενδύσεων Οσάμα Σάλεχ εξέφρασε την ελπίδα πως η συμφωνία μπορεί να συνομολογηθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου.

"Είναι κυρίαρχο, απαραίτητο, επείγον η αιγυπτιακή οικονομία να γίνει ισχυρότερη, να σταθεί πάλι στα πόδια της", είπε ο Κέρι σε διοικητικά στελέχη της Αιγύπτου και των ΗΠΑ στο Κάιρο. "Είναι σαφές για εμάς πως θα πρέπει να υπάρξει ο διακανονισμός με το ΔΝΤ, πως πρέπει να δώσουμε στην αγορά τη σιγουριά αυτή".

Η κυβέρνηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι συμφώνησε επί της αρχής για το δάνειο τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά οι διαπραγματεύσεις "πάγωσαν" με αίτημα του Καΐρου στη διάρκεια της βίας στους δρόμους τον επόμενο μήνα που ξέσπασαν σε διαμαρτυρία για μια σχεδιαζόμενη αύξηση των φόρων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ