2013-03-06 17:23:03
Φωτογραφία για Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για απομάκρυνση των εργοστασίων από τη Νήσου
Ο αγώνας των κατοίκων του Πέρα Χωρίου Νήσου για απομάκρυνση δύο εργοστασίων που λειτουργούν με τη χρήση χημικών δίπλα από τα σπίτια τους, αναζωπυρώθηκε τη Δευτέρα.

Νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι τοποθέτησαν έξω από το ένα εργοστάσιο μεγάλο σκυβαλοφόρο όχημα με το οποίο έκλεισαν την είσοδό του, ενώ στο άλλο απαγόρευσαν με την εκεί παρουσία τους την είσοδο και την έξοδο οχημάτων αλλά και ανθρώπινου δυναμικού.

Όπως αναφέρει ο κοινοτάρχης Γιαννάκης Γεωργίου, το θέμα της κινητοποίησης των κατοίκων του Πέρα Χωρίου Νήσου που ζητούν κλείσιμο των δύο εργοστασίων θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος και δεν αποκλείεται, κατά τη διάρκεια της, να πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

Δικαιολογώντας εξάλλου τη χθεσινή απόφαση των κατοίκων να κλείσουν και πάλι τα δύο εργοστάσια, ο Γιαννάκης Γεωργίου ανέφερε ότι επιδείχθηκε υπομονή από μέρους τους, όμως «μέχρι σήμερα οι εταιρείες στις οποίες ανήκουν τα εργοστάσια, δεν δείχνουν να έχουν διάθεση να τα κλείσουν».


Τα δύο εργοστάσια έχουν ουσιαστικά σταματήσει την παραγωγή μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων, όμως δεν έχουν μετακινηθεί εμπορευματοκιβώτια και χημικά υλικά που βρίσκονται σε αυτά.

«Δεν ικανοποιούμαστε με απλή βελτίωση των υφιστάμενων συνθηκών. Ζητούμε την απομάκρυνση των εργοστασίων, γι’ αυτό και προχωρήσαμε σε επ’ αόριστον κλείσιμο τους, μέχρι να οριστούν χρονοδιαγράμματα απομάκρυνσης τους από την οικιστική περιοχή», αναφέρει ο επικεφαλής της τοπικής Αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, που πραγματοποιήθηκε χθες, κατατέθηκε εισήγηση για αναστολή των μέτρων που έλαβαν οι κάτοικοι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή που θα συζητηθεί το θέμα στη Βουλή, όμως αυτή απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των κατοίκων.
philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ