2013-03-11 18:42:04
Φωτογραφία για Ο ΙΤΟΥΔΗΣ ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ *VIDEOS*
Ο Δημήτρης Ιτούδης ανέλυσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας πώς η Μπαρτσελόνα κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό στο Σ.Ε.Φ. (77-90).

Ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε πως οι Καταλανοί δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης μέσω του pick and roll, ενώ είχαν κι εξαιρετικό ποσοστό σε δίποντα και τρίποντα.

Διαβάστε τα όσα έγραψε και δείτε τα videos με την ανάλυση:

H 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας τελείωσε. Αλλά η αγωνία συνεχίζεται για πολλές ομάδες. Τουλάχιστον έξι ομάδες από κάθε γκρουπ μπορούν να προκριθούν στα προημιτελικά και επίσης να πάρουν πλεονέκτημα έδρας. Πιστεύω λοιπόν πως το νέο TOP 16, που αποφάσισε να δημιουργήσει η Ευρωλίγκα, είναι αρκετά επιτυχημένο για τους φιλάθλους, για τους παίκτες και φυσικά για τους προπονητές.

Το παιχνίδι που θα αναλύσω αυτή την αγωνιστική είναι εκείνο μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα, που έγινε την προηγούμενη Πέμπτη. Ο Ολυμπιακός ήθελε νίκη και διαφορά άνω των 8 πόντων για να συνεχίσει να έχει πιθανότητες να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο. Δεν τα κατάφερε και μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα η αγωνία συνεχίζεται για τους «κόκκινους» μέχρι το επόμενο ματς με τη Σιένα.


Απ' την άλλη η Μπαρτσελόνα απέδειξε πως παίζει εξαιρετικό μπάσκετ τον τελευταίο μήνα. Απέδειξαν σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και παίζουν φοβερή άμυνα. Η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει να κερδίζει για να πάρει και μία εκ των δύο πρώτων θέσεων για να έχει πλεονέκτημα στα playoffs.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να πάρει ένα προβάδισμα 10 πόντων, ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο έπαιξε εξαιρετικά, αλλά ο Ολυμπιακός επέστρεψε και πήρε το προβάδισμα λίγο πριν απ' το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η Μπαρτσελόνα, όμως, είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς στην τελευταία περίοδο και κατάφερε να πάρει αυτή την πολύ σημαντική νίκη γι' αυτούς.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να κερδίσει το ματς, καθώς δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Ένα από αυτά ήταν το pick and roll παιχνίδι, το οποίο αποδείχτηκε φοβερός πονοκέφαλος για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να περιορίσει τον Ναβάρο και να μην του επιτρέψει να κάνει τα αγαπημένα του σουτ 3 πόντων. Εκείνη τη στιγμή άλλοι παίκτες βγήκαν μπροστά και βοήθησαν την Μπαρτσελόνα να πάρει τη νίκη. Ο Πιτ Μάικλ κι ο Έραζεμ Λόρμπεκ ήταν εξαιρετικοί επιθετικά, ενώ κι οι γκαρντ -Χουέρτας, Σάδα, Γιασικεβίτσιους και Ναβάρο-ήταν δημιουργικοί κι είχαν 14 ασίστ. Η Μπαρτσελόνα είχε 90 πόντους με 72% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα.

Απ' την άλλη ο Ολυμπιακός είχε τον καλύτερο σουτέρ του απ' τη γραμμή των τριών πόντων, τον Κώστα Παπανικολάου, χωρίς πόντο για 23 λεπτά, ενώ είχε και προβλήματα στην άμυνα απέναντι στον Μάικλ, ο οποίος είχε τους 16 απ' τους 20 πόντους του απέναντι στον Παπανικολάου. Ας δούμε ακόμη μερικές σημαντικές στιγμές στο ματς.
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ