2013-03-11 18:38:03
Φωτογραφία για Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου χρηματοδοτεί τους πολύτεκνους
Ξεχωριστές στιγμές και δυνατά συναισθήματα ένιωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην ετήσια εκδήλωση των πολύτεκνων οικογενειών, μεταξύ αυτών και το BriefingNews σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας. Για μια ακόμη χρονιά η ένωση πολυτέκνων κατάφερε να απονείμει βραβεία σε παιδιά και γονείς που ξεχώρισαν το έτος που πέρασε.

Τα βραβεία συνοδεύονταν με χρηματικό έπαθλο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου η οποία βοήθησε ουσιαστικά για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Παρόλο που η κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα των πολύτεκνων όπως και των άλλων πολιτών η ένωση κατάφερε να πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωσή της αφού η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου έγινε χορηγός της εκδήλωσης αυτής χρηματοδοτώντας με 50.000 ευρώ τα βραβεία.

Έτσι πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις 736 γονέων και παιδιών, μεταπτυχιακών, πτυχιούχων, εισαχθέντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, αριστούχων μαθητών Λυκείου και Γυμνασίου.


Ο πρόεδρος της ένωσης Βασίλης Θεοτοκάτος αφού μίλησε για τις ηρωικές οικογένειες και για τα παιδιά τους που είναι το μέλλον του τόπου ,ανακοίνωσε ότι αν δεν ήταν η Μονή Βατοπαιδίου δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση αφού η κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά τους αποθέματα. Ευχαρίστησε μάλιστα από καρδιάς την Ιερά Μονή για την χορηγία και δήλωσε συγκινημένος για την απόφαση του ηγούμενού της αρχιμανδρίτη Εφραίμνα σταθεί δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες σε μια εποχή που όλοι τους γυρνούν την πλάτη.

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε και βραβεύθηκε και το έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Το βραβείο παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλός της Κωστής Δήμτσας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

«στο μυαλό μας έχουμε πάντα το παιδί και την οικογένεια και αυτό έχει ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος. Όταν μάλιστα μάθαμε ότι η φετινή εκδήλωση των πολύτεκνων οικογενειών δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί λόγω οικονομικών δυσχερειών ήμασταν αμήχανοι.

Τότε σαν ευλογία εμφανίστηκε η Μονή Βατοπαιδίου η οποία χρηματοδότησε την εκδήλωση και τα βραβεία των παιδιών και των οικογενειών τους. Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, συνέχισε ο κύριος Δήμτσας, στηρίζει αθόρυβα οικογένειες ,ιδρύματα , μητροπόλεις και ειδικά αυτήν την περίοδο της κρίσης . Το κάνει πάντοτε και ίσως ένας από τους λόγους που χτυπήθηκε η Μονή είναι γιατί βοηθάει διαχρονικά. Εμείς στην ουσία δεν κάνουμε τίποτα αλλά είμαστε το μέσον της προσπάθειας αυτής.»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ ο οποίος στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσαμίλησε για το διαχρονικό έργο της Μονής:

«Από την πρώτη στιγμή που αξιωθήκαμε να πάμε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ,είδαμε ότι αυτή η Μονή είχε ένα χαρακτηριστικό το οποίο προσπαθήσαμε να το συνεχίσουμε. Είχε το ένα πόδι στον ησυχασμό και το άλλο στην Ιεραποστολή. Ξετυλίξαμε τα αρχεία μας ,ακούσαμε τους προκατόχους πατέρες και μας είπαν ότι η Μονή Βατοπαιδίου ήταν η δωρήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών , η πρώτη δωρήτρια στην Θεολογική σχολή της Χάλκης , δωρήτρια στην σχολή των γλωσσών στην Κωνσταντινούπολη, στην Μεγάλη του γένους σχολή…».

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου ,στη συνέχεια εξέφρασε τον πόνο του για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά περισσότερο για την πνευματική κρίση που έχει χτυπήσει τον λαό μας, ενώ αναφερόμενος στις πολύτεκνες οικογένειες δήλωσε ότι ο ίδιος και η Μονή θα στέκονται πάντα δίπλα τους και θα βοηθάει κάθε χρόνο. « Είστε η καλή ζύμη είπε απευθυνόμενος στους πολύτεκνους και θα κάνουμε τα πάντα να πείσουμε και άλλους να σας βοηθήσουν γιατί επιβάλλεται να βοηθήσουμε τις πολύτεκνες οικογένειες, την στιγμή που σήμερα σε όλον τον κόσμο γίνονται 37 εκατομμύρια εκτρώσεις, δηλαδή φόνοι. Σας λέω λοιπόν ότι εσείς είστε άξιοι επαίνου που κρατήσατε τα παιδιά σας.»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο γέροντας Εφραίμ μίλησε για την πίστη και την δύναμή της:

«Υπάρχει και ο Θεός .Υπάρχει και η Πίστη που είναι η μεγάλη δύναμη. Αυτήν την Πίστη παραλάβαμε από τους προγόνους μας και τους προκατόχους μας γι αυτό και η Ελλάδα σήμερα είναι η προοδεύουσα της Ορθοδοξίας. Εμείς αυτό το ζούμε στο Άγιο όρος καθημερινά. Είναι μεγάλη ευλογία το ότι ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος είναι δίπλα σας αυτές τις στιγμές , με τον οποίον συνεργαζόμαστε για το καλύτερο. Εύχομαι καλή Σαρακοστή και η Παναγία μαζί σας.»

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό σύνολο «Ορφική Λύρα» και τη χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός» ενώ έγινε αναφορά από τον πρόεδρο των πολυτέκνων και σε χορηγούς της εκδήλωσης που ως τώρα βοηθούν ουσιαστικά στην πραγματοποίησή της.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του Ηγούμενου Εφραίμ:

briefingnews.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ