2013-03-11 22:58:39
Φωτογραφία για Ο Σωκράτης Κόκκαλης στη λέσχη του ερασιτέχνη Ολυμπιακού
Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης με την παλιά δόξα του συλλόγου Ηλία Υφαντή στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου «Εκ Πειραιώς»

Χειροκροτήθηκε θερμά ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης στην παρουσίαση του  βιβλίου «Εκ Πειραιώς» του συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλου στην ιστορική λέσχη του Ερασιτέχνη στη Μαρίνα Ζέας. 

Μόλις  έγινε αντιληπτός ο Σωκράτης Κόκκαλης οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Το «παρών»  έδωσαν ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ΣΦΠ Μιχάλης Κουντούρης, ο επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ιωάννης Βρέντζος καθώς και οι Πέτρος και Σωκράτης τζούνιορ Κόκκαλης.

Στην ιστορική λέσχη του Ολυμπιακού, βρέθηκαν αρκετοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές.


Ο πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης δεν κατάφερε να δώσει το παρών, λόγω υποχρεώσεων, όμως έστειλε επιστολή, την οποία διάβασε ο κ. Χαριτόπουλος: «Διαβάζοντας το βιβλίο “Εκ Πειραιώς” ένιωσα ότι κάνω μια ευχάριστη αναδρομή στο παρελθόν. Ένα ακόμα ταξίδι στον παλιό Πειραιά της ψυχής μας, που θέλοντας και μη κάνουμε όλοι οι Πειραιώτες. Στις σελίδες του, άκουσα ήχους γνώριμους, περπάτησα και πάλι στις γειτονιές των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων, είδα εικόνες πολύχρωμες και αγαπημένες. Είναι χαρά μου που αυτό το βιβλίο αγκαλιάζεται από τον Ερασιτέχνη, αφού Πειραιάς και Ολυμπιακός ταξιδεύουν μαζί στο χρόνο και είναι έννοιες ταυτόσημες. Το «Εκ Πειραιώς» είναι μια καλή αφορμή για να γνωρίσουν όλοι τον Πειραιά. Μια γωνιά της Ελλάδας που πορεύεται με σημαία την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια και όσα και αν είναι τα προβλήματα της, έχει μάθει να νικά. Πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν ο κόσμος αυτής της περιοχής ζει και αναπνέει με την καρδιά του Ολυμπιακού μας;».

Το βιβλίο είναι ένας ύμνος στον Πειραιά που δίνει μυθιστορηματικά την ανθρωπογεωγραφία της πόλης της περιόδου 1947-1967 και αποτυπώνει την ταυτότητα της και κάθε γειτονιάς της, αλλά και των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την ιστορία της.
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όχι 48, ούτε 548!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όχι 48, ούτε 548!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ