2013-03-12 00:33:03
Φωτογραφία για Κατάληψη στο γραφείο του Χ. Σταϊκούρα από τους φοιτητές της Λαμίας
Κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταικούρα πραγματοποίησαν το πρωί οι φοιτητές του τμήματος της Λαμίας του Πανεπιστημίου Στερεάς.

Στο πλαίσιο του αγώνα για ένα λειτουργικό και βιώσιμο πανεπιστήμιο ο σύλλογος σπουδαστών αποφάσισε την σημερινή κινητοποίηση αφού όπως δήλωσε ο πρόεδρος των φοιτητών Ανδρέας Ευσταθίου ο κ. Σταικούρας είναι συνυπεύθυνος για το αποτέλεσμα του σχεδίου ΑΘΗΝΑ.

Οι φοιτητές ζήτησαν από τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Σταικούρα αλλά και με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των φοιτητών αφού όπως εξήγησε τα προβλήματα με το νέο ακαδημαϊκό έτος χωρίς προσλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών και με λιγότερα μέλη ΔΕΠ θα είναι μεγαλύτερα. Το σχέδιο ΑΘΗΝΑ ξεκίνησε για να σβήσει από το χάρτη μικρά τμήματα και δημιουργούν στην Λαμία μονο-τμηματική σχολή κάτι στο οποίο οι φοιτητές είναι αντίθετοι και προτιμούν την μεταφορά τους στην Λάρισα.

Η κατάληψη έληξε γύρω στις 11.30 πριν όταν ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα των φοιτητών και δέχτηκε να τους συναντήσει αύριο στις 19:00 στην Αθήνα.
lamiastar.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ