2013-03-12 01:13:03
Φωτογραφία για Αθ. Σκορδάς: Αλλάζει η εικόνα της Ελλάδας ως επιχειρηματικού προορισμού
«Η εικόνα της Ελλάδας ως επιχειρηματικού προορισμού αλλάζει», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς σε ομιλία του στην Αναπτυξιακή Διημερίδα με τίτλο: «Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα».

«Μέχρι τέλος Μαρτίου 2013 θα έχουν καταβληθεί 53,3 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα 3,3 δις ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Εντός του Μαρτίου, θα είναι πλήρως επιχειρησιακό το δάνειο ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ελληνικών αρχών», σημείωσε.

«Βήμα- βήμα, τους τελευταίους μήνες, αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα για να ξεκινήσει την νέα αναπτυξιακή της πορεία με ποιοτικά χαρακτηριστικά, στηριγμένη σε ένα νέο πρότυπο που δεν θα περιορίζεται στη μεγέθυνση της οικονομίας, όπως συνέβαινε έως τώρα. Οι θυσίες του ελληνικού λαού, θυσίες πρωτόγνωρες για ανεπτυγμένη χώρα, πιάνουν τόπο, κι αυτό φαίνεται κάθε μέρα και πιο καθαρά», υπογράμμισε.


«Η Πολιτεία προσπαθεί να δώσει όπλα σε όσους θέλουν να τα αξιοποιήσουν. Έτσι, γίνεται μια προσπάθεια άμβλυνσης των δυσμενών επιπτώσεων της κρίσης στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με κύρια χαρακτηριστικά την αδυναμία χρηματοδότησης, την έλλειψη ρευστότητας, το αυξημένο κόστος της ενέργειας και τη διεθνή άνοδο του κόστους των πρώτων υλών. Κάποια από αυτά μπορούν να ξεπεραστούν, ιδίως όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ο μηδενισμός του ελλείμματος. Κάποια άλλα, ασφαλώς, μας ξεπερνούν. Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο σημείο της ύφεσης και σταθεροποιείται», τονίζει.
ipop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ