2013-03-12 16:57:04
Φωτογραφία για Τσίπρας-Κατσέλη: Στα σκαριά το μέτωπο ανατροπής για τη σωτηρία της χώρας
Γράφει ο Αιας

Η σύμπηξη κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας για τη σωτηρία και ανασυγκρότηση της χώρας δεν είναι «σπορά της τύχης». Είναι «τέκνο της Ανάγκης κι ώριμο τέκνο της Οργής».

Καταλυτική η συνεισφορά του διεθνούς φόρουμ που συνδιοργάνωσαν δυο προοδευτικά, ανεξάρτητα ινστιτούτα, το ΙΝΕΡΠΟΣΤ και το Levy Economics Institute. Και συναντίληψη Αλ. Τσίπρα και Λ. Κατσέλη (εκ των κεντρικών εισηγητών στο φόρουμ), για τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει το μέτωπο των δυνάμεων που πασχίζουν για την αλλαγή πορείας της χώρας, δεδομένου ότι θα λειτουργήσει θεραπευτικά στην κοινωνία, που υποφέρει από την καταθλιπτική αμηχανία και το φοβικό σύνδρομο του ηττημένου λαού.

Οι προοδευτικές πατριωτικές δυνάμεις εμφανίζονται ώριμες να κάνουν την υπέρβαση και να δράσουν συλλογικά, ώστε να ανατραπεί η ολέθρια πολιτική του μνημονίου, να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια της χώρας, να επιστρέψουν η ελπίδα στο λαό και τα όνειρα στους νέους.


«Υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης μιας συμμαχίας αριστερών, οικολογικών και προοδευτικών δυνάμεων, όχι στη βάση της πολιτικής αριθμητικής ή από τα πάνω, αλλά στη βάση του διαλόγου και της προσπάθειας ανατροπής της σημερινής αδιέξοδης πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Επείγει η συγκρότηση μιας πολιτικής συμπαράταξης προσώπων, προσωπικοτήτων, δικτύων και κομμάτων που προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, διαδρομές και βιώματα, που διατηρούν την αυτοτέλειά τους, αλλά ενώνουν τις δυνάμεις τους στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής συμφωνίας. Η συγκρότηση μιας τέτοιας πολιτικής συμπαράταξης θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε το κοινωνικό κίνημα ανατροπής να αποκτήσει αξιόπιστη κυβερνητική προοπτική, κυβερνησιμότητα», επεσήμανε η Λ. Κατσέλη.

Αλ. Τσίπρας: «Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης έχει σαπίσει. Μια νέα κοινωνική και πολιτική συμμαχία πρέπει να εδραιωθεί στη βάση της ανάγκης να κτιστεί μια καινούργια Ελλάδα […] Η πρόκληση είναι, μέσα σε αυτό το ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον, να δείξουμε τόλμη και όχι εμμονές».

Λ. Κατσέλη: «Καλούμεθα να δράσουμε συλλογικά και ανατρεπτικά. Ετσι, θα αναπτερωθεί και το συλλογικό μας φρόνημα καθώς θα μας επιτρέψει ν’ αποτινάξουμε το φοβικό σύνδρομο ενός ηττημένου λαού που δεν διεκδικεί τίποτα. αλλά υποτάσσεται στα κελεύσματα και τα συμφέροντα τρίτων υπό την απειλή εκβιαστικών διλημμάτων».

Οι εργασίες του διεθνούς φόρουμ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της πολιτικής και της οικονομίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι η αφετηρία μιας σειράς παρόμοιων εκδηλώσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα για να κινητοποιήσουν τους πολίτες, να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο της εναλλακτικής πολιτικής πρότασης που αναπτύχθηκε και να διευκολύνουν τη δημιουργία ενός ριζοσπαστικού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ανατροπής της ακολουθούμενης ολέθριας πολιτικής. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ψημένες κρέμες καραμελέ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ψημένες κρέμες καραμελέ
«Νυστέρι» σε γιατρούς
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Νυστέρι» σε γιατρούς
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ