2013-03-12 21:55:05
Φωτογραφία για ΧΑΪΝΣ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΩΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
Το σύνθημα για νίκη επί της Σιένα που θα φέρει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος για τη δεύτερη θέση, έδωσε ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το επίτευγμα της ποδοσφαιρικής ομάδας του συλλόγου και να αναδειχθούν και φέτος πρωταθλητές.

Ο Αμερικανός φόργουορντ σέντερ των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» στάθηκε στην σπουδαιότητα του αγώνα της Πέμπτης, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι στόχος και φέτος είναι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κάιλ Χάινς:

-Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για εσένα η συνάντηση με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού;

«Φυσικά και ήταν ξεχωριστή στιγμή. Κάθε φορά που συναντιέσαι με κάποιον από ένα διαφορετικό άθλημα είναι κάτι το ξεχωριστό. Εκτίμησα πάρα πολύ αυτό που έκανε και πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για εμένα. Είναι πρωταθλητής, αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και είναι πολύ σημαντικό να συναντιέσαι με κάποιον που εκπροσωπεί τα ίδια χρώματα, τις ίδιες ιδέες και τον ίδιο σύλλογο με εσένα και έχει φυσικά και τους ίδιους στόχους».


-Κατέκτησαν το πρωτάθλημα και μαθηματικά και τώρα έχουν τέσσερα αστέρια στη φανέλα τους. Είναι μήνυμα αυτό για την ομάδα μπάσκετ;

«Του το είπα και του ίδιου. Του είπα ότι πλέον η πίεση είναι σε εμάς. Του είπα ότι κατέκτησαν το πρωτάθλημα και τώρα όλοι περιμένουν να κάνουμε και εμείς το ίδιο. Περιμένουν όλοι να πετύχουμε αυτό που πέτυχαν και εκείνοι. Θέλουμε λοιπόν να κάνουμε ό,τι και πέρυσι, να κερδίσουμε το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός να είναι πρωταθλητής και στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ για άλλη μία χρονιά».

-Τώρα, όμως, μπροστά σας υπάρχει το παιχνίδι με τη Σιένα για την Ευρωλίγκα. Ένα ματς πάρα πολύ σημαντικό, έτσι δεν είναι;

«Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα θέλουμε τη νίκη για να φτάσουμε ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση. Επίσης, θέλουμε τη νίκη γιατί θέλουμε να επιστρέψουμε μετά την ήττα με τη Μπαρτσελόνα και φυσικά να κερδίσουμε ώστε να έχουμε πιθανότητες να βγούμε δεύτεροι. Επίσης, θέλουμε να νικήσουμε γιατί μας πείραξε πολύ η ήττα στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι και φυσικά τα όσα έγιναν».

-Θυμάσαι το πρώτο παιχνίδι;

«Φυσικά και το θυμάμαι και το σκέφτομαι συνέχεια από τότε. Το ελέγχαμε απόλυτα και φαινόταν πως θα κερδίζαμε. Αλλά στο τελευταίο ένα λεπτό ό,τι μπορούσε να πάει στραβά για εμάς πήγε κι έτσι χάσαμε. Αυτή η ήττα μάς έδωσε κίνητρο και ίσως και να μας έκανε καλό τελικά, αφού μας αφύπνισε ως έναν βαθμό. Το έχουμε αφήσει πίσω μας. Η ομάδα μας ξέρει να αντιδρά σωστά στα δύσκολα, έχει χαρακτήρα και ποιος ξέρει, μπορεί να μην ήμαστε καν εδώ αυτή τη στιγμή».

-Πέρυσι παίξατε στη Σιένα στα πλέι οφ, κερδίσατε το ένα από τα δύο ματς. Είναι πάρα πολύ δύσκολα έδρα;

«Φυσικά και είναι πολύ δύσκολη έδρα και δεν είναι εύκολο να αγωνίζεται κανείς εκεί. Οι οπαδοί τους υποστηρίζουν την ομάδα τους θερμά. Είναι γρήγορη ομάδα και παίζουν καλά και πιο γρήγορα μπροστά στο κοινό τους και είναι δύσκολη πρόκληση για εμάς αυτό το ματς. Έχουμε παίξει, όμως, φέτος σε πολύ δύσκολες έδρες όπως αυτή της Χίμκι, εκείνη της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Ζαλγκίρις Κάουνας. Τους έχουμε αντιμετωπίσει και πέρυσι, λοιπόν, οπότε πηγαίνουμε εκεί με αρκετή αυτοπεποίθηση».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ