2013-03-12 23:01:04
Φωτογραφία για Στρατηγική: Τα tells του online πόκερ
Το live πόκερ έχει μεγάλες διαφορές σε σχέση με το online παιχνίδι. Σίγουρα το να βλέπεις απέναντι σου τον αντίπαλο και γενικότερα... να εκτίθεται ένας παίκτης και όλα τα συναισθήματα που βιώνει είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα. Ολόκληρα βιβλία, πράκτορες του FBI έχουν στρατολογηθεί για να βοηθήσουν τους παίκτες του live πόκερ να μπουν στο μυαλό των αντιπάλων τους και να τους κερδίσουν.

Το online σίγουρα δεν έχει αυτό το πλεονέκτημα, ωστόσο με μία σύνδεση στο ίντερνετ και από τον καναπέ του σπιτιού σου μπορείς να απολαύσεις το παιχνίδι. Τι γίνεται όμως με τα tells στο online πόκερ; Μπορεί κάποιος παίκτης να βασιστεί σε tells στο online και ποια μπορεί να είναι αυτά;

Σίγουρα το online είναι πολύ γρήγορο και πολλές φορές ξεχνάμε να κάνουμε κάποια πράγματα και απλά προχωράμε στην επόμενη παρτίδα. Σήμερα έχουμε για εσάς 5 βασικά tips που θα σας βοηθήσουν στις αποφάσεις σας στα τραπέζια.


1. Tracking Software

Με μία σχετικά χαμηλή τιμή για αυτό που προσφέρει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Poker Tracker ή το Hold'em Manager και να καταγράψετε αναλυτικά το παιχνίδι του αντιπάλου σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε στο hand history σας ένα σεβαστό αριθμό παρτίδων με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, ώστε τα συμπεράσματα σας να είναι ασφαλή. Υπάρχουν πάρα πολλοί οδηγοί στο διαδίκτυο για το πως να εγκαταστήσετε και να κατανοήσετε κάθε ένα από τα στοιχεία και στατιστικά που προσφέρουν αυτά τα προγράμματα. Αναμφίβολα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναλύσετε και το δικό σας παιχνίδι, να βρείτε τα λάθη σας και να βελτιωθείτε.

2. Δώστε προσοχή στα πονταρίσματα

Πολλοί θεωρούν πως το σημαντικότερο tell στο online πόκερ είναι τα πονταρίσματα των αντιπάλων σας. Γενικότερα πρέπει να έχετε παρακολουθήσει τον αντίπαλο που σας ενδιαφέρει και ανάλογα τα πονταρίσματα κάθε φορά να κατανοήσετε τι κρατάει και τι θέλει να επιδιώξει ποντάροντας ένα συγκεκριμένο ποσό. Αυτό φυσικά πρέπει να το σημειώσετε στα notes που έχουν όλα τα online poker rooms ώστε την επόμενη φορά να ξέρετε πως να αντιδράσετε.

Παίξε τώρα τις προτάσεις της ημέρας στις καλύτερες τιμές της αγοράς, και πάρε bonus 100 ευρώ!

3. Δώστε προσοχή στα showdown ακόμα και όταν δεν συμμετέχετε

Ένας εξίσου σημαντικός τρόπος για να αποκτήσετε tells απέναντι στους αντιπάλους σας είναι να δείτε τα φύλλα που ανοίγουν στο showdown. Πως έπαιξε την συγκεκριμένη παρτίδα, τι πόνταρε σε κάθε street και τι άνοιξε στο τέλος; Ακόμα και όταν δεν συμμετέχετε πρέπει να παρακολουθείτε την εξέλιξη των παρτίδων γιατί θα σας βοηθήσει σίγουρα στο μέλλον, όταν θα έχετε κάποια δύσκολη απόφαση.

4. Time Tells

Πόσο χρόνο αφιερώνει ένας παίκτης για να κάνει μία κίνηση όταν έρχεται η σειρά του; Ποντάρατε στο flop και έκανε αμέσως check raise ή re-raise με θέση (In position); Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πολλές φορές οι παίκτες θέλουν να βάλουν τα χρήματα τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο pot επειδή έχουν κάποιο καλό φύλλο. Αυτό επηρεάζει και το πόσο γρήγορα πατάνε τα κλικ για το bet, raise ή all in. Αν έχετε κάποιο time tell μην ξεχάσετε να το σημειώσετε, θα είναι θησαυρός για τις επόμενες παρτίδες.

Παίξε τώρα τις προτάσεις της ημέρας στις καλύτερες τιμές της αγοράς, και πάρε bonus 100 ευρώ!

5. Πόσα τραπέζια παίζει ο αντίπαλος

Είναι εύκολο να κάνετε ένα search και να δείτε πόσα τραπέζια παίζει ο συγκεκριμένος παίκτης. Αυτό δείχνει γενικότερα σε τι stakes παίζει, πόσα τουρνουά ή cash τραπέζια έχει ανοιχτά και αυτό μας δείχνει πόσο προσεκτικός είναι. Σίγουρα έναν παίκτη που παίζει σε πολλά τραπέζια μπορείτε να τον μπλοφάρετε πιο εύκολα γιατί δεν θα μπορεί να δίνει σημασία σε όλα τα hands το ίδιο. Αν πάλι είναι multitabler και επιθετικός είναι πιθανότερο να έχει κάτι καλό. Ο αριθμός των τραπεζιών που ανοίγει ένας παίκτης φανερώνει πολλά.

Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός, αυτό που χρειάζεται είναι να κατανοήσετε κάθε ένα από αυτά τα tells και στη συνέχεια να σημειώνετε τις συνήθειες των αντιπάλων σας, ώστε να είστε έτοιμοι όταν χρειαστεί.

sportygossip.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν πάει Ιταλία ο Πρίντεζης...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν πάει Ιταλία ο Πρίντεζης...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ