2013-03-12 22:59:59
Φωτογραφία για «Να συμπεριληφθεί η λύση του Κυπριακού στη συζήτηση για την οικονομική βοήθεια»
Ο συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων Cem Özdemir με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Να συμπεριληφθεί το ζήτημα της επανένωσης της Κύπρου στη διαπραγμάτευση για την οικονομική διάσωση του νησιού, ζητά ο τουρκικής καταγωγής συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων, Cem Özdemir, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Στη συζήτηση για την οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο, το ερώτημα για την επανένωση του νησιού δεν παίζει, δυστυχώς, κανένα ρόλο» δηλώνει το ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων και ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού συνασπισμού, λέγοντας ότι «το θέμα της επανένωσης έχει θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μαζί με το ζήτημα του περιορισμού του τραπεζικού τομέα, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και του dumping φόρων». 

Ο Özdemir υπενθυμίζει ακόμη ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υποστήριξε το Σχέδιο Ανάν το 2004 και εκτιμά ότι «ο Αναστασιάδης είναι κάποιος με τον οποίο μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλά». 


Όπως επισημαίνει πάντως το πρακτορείο, το Βερολίνο ανταποκρίθηκε με επιφύλαξη στο αίτημα του Özdemir. Κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε στο Reuters ότι με αυτόν τρόπο «θα προσθέταμε στις συζητήσεις ένα πολιτικό στοιχείο το οποίο είναι δύσκολο να αξιολογηθεί», ωστόσο το πρακτορείο επισημαίνει ότι δεν είναι σαφές εάν η τοποθέτηση του Cem Özdemir αποτελεί προσωπική του άποψη ή επίσημη θέση των Πρασίνων.

 Strategy Reports
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ