2013-03-13 07:17:04
Φωτογραφία για Δυο εκατομμύρια περισσότεροι οι σκλάβοι σήμερα από το 1860
Έρευνα από αμερικάνικη εταιρεία αποκαλύπτει τρομακτικά στοιχεία για τη σύγχρονη δουλεία. Η οργάνωση SumAll που εδρεύει στη Νέα Υόρκη μελέτησε στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών και της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με τα οποία οι σύγχρονοι σκλάβοι ξεπερνούν κατά 2 εκατομμύρια όσους υπήρχαν το 1860 σε όλο τον κόσμο (25 εκατομμύρια).

«Σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως για παράδειγμα στην Ινδία, όταν ένας πολίτης παίρνει δάνειο από συμπολίτη του και δεν μπορεί να το ξεπληρώσει, τότε εργάζεται στο δανειστή του και όλος ο μισθός του πηγαίνει στην αποπληρωμή», αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "New York Times".

Σήμερα, ένας άνθρωπος παραμένει σκλάβος κατά μέσο όρο για έξι χρόνια. Μετά την εξαετία συνήθως δραπετεύει ή κατορθώνει και ξεχρεώνει ή πεθαίνει. Οι περισσότεροι σκλάβοι καταγράφονται στην Νότιο Ασία. Ένας σκλάβος σήμερα κοστίζει μόλις 140 δολάρια- έχουν ανέβει οι τιμές σε σχέση με τα 134 δολάρια παλαιότερα - ενώ οι σκλάβοι λόγω χρεών κοστίζουν περίπου 60 δολάρια. Αντιθέτως, οι σκλάβοι από το trafficking (για σεξ) κοστίζουν 1.900 δολάρια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ