2013-03-13 07:07:04
Φωτογραφία για Σουηδία: Το δικαστήριο τον αθώωσε παρόλο που ντύθηκε Χίτλερ
Ένας άνδρας δικάστηκε επειδή φορώντας σκούρο κοστούμι και το γνωστό περιβραχιόνιο με τη σβάστικα (τη στολή του Χίτλερ) προκαλούσε και... περιφερόταν σε μια παμπ στο Jönköping στη νότια κεντρική Σουηδία το Νοέμβριο του 2012.

Ο άνδρας παραδέχθηκε ότι φορούσε στολή αλλά αρνήθηκε ότι έκανε αυτή την πράξη για να προκαλέσει φυλετική αναταραχή. Το Επαρχιακό Δικαστήριο συμφώνησε, κρίνοντας ότι ο άνθρωπος δεν είχε καμία πρόθεση να εμφανίζεται απειλητικός ή ασεβής στο ντύσιμο και να μοιάζει με το ναζιστικό ηγέτη.

«Ο πελάτης μου πήγε με μια φορεσιά σ' ένα πάρτυ και δεν ήθελε να εκφράσει κάποια πολιτική ή άλλη άποψη, που αντιπροσωπεύουν οι Ναζί» δήλωσε ο δικηγόρος του στο πρακτορείο ειδήσεων TT.

Ωστόσο, ο 24χρονος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για κατοχή κυνηγετικού όπλου καθώς και πυροβόλου όπλου στο διαμέρισμά του. Το δικαστήριο στην απόφασή του συμπεριέλαβε ότι ο νέος φόρεσε τη συγκεκριμένη στολή κάτω από την παρότρυνση των φίλων του και όχι από πρόθεση, συνεπώς δεν πιστεύει στη ναζιστική φιλοσοφία. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με πολλές αποφάσεις που έχουν ληφθεί σε άλλες περιπτώσεις όπου άνθρωποι καταδικάστηκαν για ναζιστικούς χαιρετισμούς.


Το 2011, ένας άνδρας από Smaland στη νότια Σουηδία επιβλήθηκε πρόστιμο για τη εκτέλεση ναζιστικών χαιρετισμών και επειδή φώναζε «Heil Hitler» έξω από ένα εστιατόριο στην Växsjö.

Νωρίτερα την ίδια χρονιά, ένα 16χρονο αγόρι από το Västra Götaland στη νοτιοδυτική Σουηδία βρέθηκε ένοχο για το ίδιο αδίκημα αφού πιάστηκε κάνοντας χειρονομίες σε εστιατόριο της McDonald.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ