2013-03-13 10:10:04
Φωτογραφία για Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες σε Γαλλία και Γερμανία λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας
Συνεχίζονται τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας στη βόρεια Ευρώπη που είχαν ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν εκατοντάδες πτήσεις και να προκληθούν μποτιλιαρίσματα και σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των τρένων Εξαιτίας των χιονοπτώσεων το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας παρέμεινε χθες για ώρες κλειστό, η Γαλλία συγκρότησε μια ομάδα εργασίας για να διαχειριστεί την κατάσταση καθώς 100.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ εκατοντάδες οδηγοί στη νοτιοανατολική Αγγλία πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους.

Πάνω από 1.000 τροχαία αναφέρθηκαν στη Γερμανία, προβλήματα προκλήθηκαν στις διεθνείς σιδηροδρομικές συνδέσεις στο Βέλγιο και στη Γαλλία, αυτοκίνητα και τρένα ακινητοποιήθηκαν.

Σήμερα πάντως οι υπερταχείες Τhalys που αναχωρούν από το Παρίσι με προορισμό το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία καθώς και τα Eurostar, με προορισμό τη Βρετανία, κινούνται και πάλι κανονικά, όπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων.


Κανονικά πραγματοποιούνται από χθες το βράδυ και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, αφού καθαρίστηκαν οι δυο από τους τέσσερις διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης. Χθες ωστόσο ματαιώθηκαν 800 από τις προγραμματισμένες 1.200 πτήσεις της ημέρας ματαιώθηκαν. Υπολογίζεται ότι 2.500 με 3.000 πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο.

Στους αυτοκινητόδρομους της Γερμανίας σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων με τα περισσότερα προβλήματα να παρατηρούνται στα δυτικά κρατίδια Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, της Έσσης και της Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Τουλάχιστον 100 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε μια καραμπόλα στην 'Εσση, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τροχαίο κοντά στο Μίντσενμπεργκ.

'Ενας 29χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Σταντάλεντορφ της 'Εσσης και ένας στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπους από προχθές το απόγευμα έχουν σημειωθεί 800 τροχαία.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να κινηθούν βόρεια.

Στη βορειοδυτική Γαλλία δυο άνδρες πέθαναν από το κρύο. Τα περισσότερα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παρατηρούνται στη Βρετάνη και τη Νορμανδία.

Στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, ένα αεροσκάφος της Tunisair με 140 επιβάτες βγήκε από το διάδρομο λόγω της ολισθηρότητας κατά την προσγείωσή του προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο ενός εκ των διαδρόμων του αεροδρομίου. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ