2013-03-13 12:02:10
Φωτογραφία για Πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών: Τοξικομανής επιτέθηκε με σύριγγα σε υπάλληλο
«Σήμα κινδύνου» εξέπεμψε προς τις Αρχές και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Πελεγρίνης, ο οποίος έστειλε επιστολή στην οποία επισημαίνει ότι το πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών έχει πάρει εκτεταμένες διαστάσεις στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση με σύριγγα από τοξικομανή που δέχθηκε εργαζόμενη του Πανεπιστήμιου στα Προπύλαια.

Ο κ. Πελεγρίνης, έστειλε επιστολή όχι μόνο προς τον κ. Δένδια, αλλά και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, αλλά και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παπαγιαννόπουλο, ζητώντας την άμεση παρέμβασή τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα που θέτει σε άμεσο κίνδυνο καθημερινά τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Πελεγρίνης τονίζει στην επιστολή του ότι η κατάσταση που επικρατεί στους γύρω χώρους του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κυρίως στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας στο κτίριο της Νομικής, έχει γίνει αφόρητη αλλά και επικίνδυνη για τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τους καθηγητές αλλά και τους διερχόμενους, αφού καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, από συγκεκριμένες μόνιμες ομάδες», ενώ παράλληλα περιγράφει και το περιστατικό όπου μια εργαζόμενη στο πανεπιστήμιο δέχθηκε επίθεση από χρήστη ουσιών, τονίζοντας: «Δέχθηκε επίθεση από χρήστη ναρκωτικών ουσιών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί με τη σύριγγά του στο πόδι και να χρειαστεί να καταφύγει στο νοσοκομείο».

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, αναφέρει ότι έχει κατ' επανάληψη απευθυνθεί στην Αστυνομία χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό και πλέον ζητά την παρέμβαση των ανώτατων αρχών της διατήρησης της Τάξης.

Για τον ίδιο λόγο μάλιστα, όλοι οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων και των πνευματικών ιδρυμάτων της πρωτεύουσας (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Ακαδημία Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη και Εθνικό Θέατρο) σε κοινή συνέντευξή τους με τον Δήμο της Αθήνας, ζήτησαν να παρέμβουν οι αρμόδιες αρχές για να λύσουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το προσωπικό στυλ της Jessica Alba
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το προσωπικό στυλ της Jessica Alba
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ