2013-03-13 13:16:05
Φωτογραφία για Αντιπροσωπεία από το Σαβιάνο της Ιταλίας στο Πατρινό Καρναβάλι
Με 34 καρναβαλιστές θα εκπροσωπηθεί στο Πατρινό Καρναβάλι του 2013 το Καρναβάλι του Σαβιάνο. Πρόκειται για μία αντιπροσωπεία από την ιταλική πόλη της περιοχής της Καμπανίας, που έρχεται στην Πάτρα, προκειμένου να συμμετάσχει στις παρελάσεις του Καρναβαλιού μας, προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη από το «Πλήρωμα 94».

Οι Ιταλοί φτάνουν στην Πάτρα το μεσημέρι της Πέμπτης και θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας. Εκτός από τη συμμετοχή τους στις δύο παρελάσεις του Σαββατοκύριακου και τις εκδηλώσεις του πληρώματος που τους φιλοξενεί, θα επισκεφτούν το Καρναβαλικό Εργαστήρι, το Καρναβαλικό Κέντρο στην Αγορά Αργύρη, ενώ θα ξεναγηθούν στην Achaia Clauss, στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα και στο κέντρο της πόλης.

Η επίσκεψή τους αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας πρωτότυπης ανταλλαγής καρναβαλικών εμπειριών, που ξεκίνησε με το «6ο Καρναβαλοτάξιδο» του Πληρώματος 94 με προορισμό το Σαβιάνο, στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου.


Τα μέλη της Goldred, μιας από τις καρναβαλικές ομάδες που συμμετέχουν στο Καρναβάλι του Σαβιάνο, θα φιλοξενηθούν στα σπίτια των νέων πατρινών τους φίλων, σε ανταπόδοση μιας πολύ ζεστής φιλοξενίας ίδιου τύπου που επεφύλαξαν και οι ίδιοι στους Πατρινούς που επισκέφτηκαν τα μέρη τους και συμμετείχαν στο δικό τους Καρναβάλι.

Το Σαβιάνο, μια κωμόπολη στους πρόποδες του Βεζούβιου, στην περιοχή της Νάπολης, διοργανώνει εδώ και δεκαετίες ένα από τα δημοφιλέστερα Καρναβάλια της νότιας Ιταλίας. Οι παρελάσεις στο Σαβιάνο χαρακτηρίζονται από τη συμμετοχή του κόσμου στα χορευτικά δρώμενα των μεταμφιεσμένων ομάδων, γύρω από τα περίτεχνα και εντυπωσιακά χειροποίητα άρματα των 13 συνοικιών της πόλης.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ